Βγαίνει σε δημοπρασία η κιθάρα του Kurt Cobain από την θρυλική εμφάνιση στο MTV Unplugged το 1993!

Η τιμή εκκίνησης για την απόκτηση του συλλεκτικού μουσικού οργάνου είναι 1 εκατομμύριο δολάρια.

Ο oίκος δημοπρασιών Julien’s ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η κιθάρα Martin D-18E του 1959 με την οποία έπαιξε ο Kurt Cobain στο θρυλικό “Unplugged” του MTV το 1993, βγαίνει σε δημοπρασία, με την τιμή εκκίνησης να εκτιμάται πως θα είναι 1 εκατομμύριο δολάρια.
Ο αδικοχαμένος τραγουδιστής των Nirvana ηχογράφησε το live session του “ΜTV: Unplugged” τον Νοέμβριο του 1993, κατά τη διάρκεια του οποίου τραγούδησε τις ακουστικές version αγαπημένων τραγουδιών του συγκροτήματος όπως τα «About A Girl», «All Apologies» κτλ. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εμφάνιση κυκλοφόρησε και σε album, με τίτλο «MTV Unplugged in New York» και βρέθηκε στην κορυφή των επιτυχιών του Billboard ενώ κέρδισε και Grammy.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mad TV (@mad_tv) on

Η κιθάρα θα συνοδεύεται με μία πολυχρησιμοποιημένη θήκη, την οποία έχει διακοσμήσει ο Cobain, ένα πακέτο με μερικές αχρησιμοποίητες χορδές, 3 πένες για κιθάρα και ένα μικρό suede τσαντάκι.
Εκτός από την κιθάρα, η οποία αναμένεται να πιάσει τιμή πώλησης ρεκόρ, θα διατεθούν προς δημοπρασία η κιθάρα Fender Stratocaster, που χρησιμοποίησε στην περιοδεία “In Utero” των Nirvana το 1994, ένα ασημί πουκάμισο που φορούσε στο video clip “Heart-shaped Box” του 1993 και η δακτυλογραφημένη λίστα με τα τραγούδια του MTV Unplugged.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *