Süleyman ve Hürrem'den 15 yıl sonra gelen büyük buluşma: İmroz'da Bahar

Halit Ergenç ve Meryem Uzerli, tam 15 yıl aradan sonra İmroz'da Bahar filmiyle yeniden bir araya geliyor. Gökçeada'da geçen hikâyenin merakla beklenen fragmanı sonunda yayınlandı. 2011'de Muhteşem Yüzyıl'da Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan rolleriyle Muhteşem Yüzyıl'la uluslararası şöhrete ulaşan ikili, bu kez bambaşka bir atmosferde karşımıza çıkıyor.
Filmde sadece başrolleri paylaşmakla kalmayan Ergenç ve Uzerli, aynı zamanda ortak yapımcılar arasında da yer alıyor. Hikâye, adada yolları beklenmedik şekilde kesişen ve geçmişin yüklerini taşıyan iki kişinin Aşk her yaşta yeniden mümkün mü? sorusuna verdiği yanıtı konu alıyor. Filmin setinden daha önce paylaşılan ve ikilinin sirtaki yaptığı görüntüler ile Eylül sonunda yayınlanan ana afiş de dikkat çekmişti.
Filmin yönetmenliğini Özcan Alper üstlenirken, senaryo Özcan Alper ve Luzin Dink tarafından kaleme alındı. Yapımcılığını Emre Oskay ve Mehmet Korutürk'ün yaptığı projenin görüntü yönetmeni Joerg Gruber, müzikleri ise Çetin Özen ve Arcan İsenkul.
İkili, kısa süre önce paylaştıkları ortak videoda Uzun, uzun yıllar sonra yeniden birlikteyiz diyerek sosyal medyayı sallamıştı. İmroz'da Bahar, dünya prömiyerini 20 Ekim'de Mısır'daki El Gouna Film Festivali'nde yapacak. Halit Ergenç ve Meryem Uzerli'nin de prömiyer için festivalde olacağı biliniyor.
Fragmanın açıklamasına göre film, Aralık ayında yurt dışında 50'den fazla ülkede gösterime girecek. Ancak filmin Türkiye vizyon tarihi ve hangi platformda yayınlanacağı henüz belli değil. Umuyoruz ki çok bekletmezler, çünkü bu ikiliyi yeniden aynı karede görmek gerçekten çok başka bir olay.
