Το νησί που βρίσκεται στην... αρχή της Γης! Δείτε τον απίστευτο εξωτικό παράδεισο - Mad TV
Mad Viral

Το νησί που βρίσκεται στην… αρχή της Γης! Δείτε τον απίστευτο εξωτικό παράδεισο

Το νησί που βρίσκεται στην… αρχή της Γης! Δείτε τον απίστευτο εξωτικό παράδεισο

Ακούγοντας ότι είναι το μέρος εκείνο του κόσμου που κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς δέχθηκε τους λιγότερους τουρίστες, εύκολα θα σκεφτόταν κανείς ότι πρόκειται για έναν προορισμό που απλά δεν είναι ελκυστικός.

Ωστόσο, το Κιριμπάτι μοιάζει με επίγειο παράδεισο. Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, τροπική βλάστηση, παραδοσιακοί οικισμοί συνθέτουν ένα σκηνικό καθ’ όλα εξωτικό, που το καθιστά τον τέλειο προορισμό για όσους θέλουν να δραπευτεύσουν από την καθημερινότητα.

feat_kitibati48_02_630

Οι 6.000 τουρίστες που επισκέφθηκαν το νησί κατά τη διάρκεια του 2014 είχαν τη δυνατότητα, εκτός από το να χαλαρώσουν, να κάνουν καταδύσεις, σέρφινγκ, αλλά και να ψαρέψουν με τον παραδοσιακό τρόπο. Σε περίπτωση, μάλιστα, που επισκέφθηκαν το νησί σε περίοδο που η θάλασσα είχε τραβηχτεί μέσα, τότε σίγουρα θα είχαν τη δυνατότητα να δουν και τον εκπληκτικό υποθαλάσσσιο θησαυρό του νησιού, ναυαγισμένα πλοία από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και άλλα παρόμοια.

Το Κιριμπάτι, το οποίο αποτελείται από 33 νησιά, βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, και ως η πιο ανατολική χώρα στον κόσμο ήταν το πρώτο κράτος που υποδέχθηκε το έτος 2000 και τη νέα χιλιετία. Το νησί Καρολίνα, όχι συμπτωματικά, μετονομάστηκε σε Νήσο της Χιλιετίας (Millennium Island).

Πάντως, είναι πραγματικά κρίμα που οι τουρίστες επιλέγουν ένα από τα διπλανά νησιωτικά συμπλέγματα για τις διακοπές τους και όχι το Κιριμπάτι, καθώς το τελευταίο μπορεί να μην… υπάρχει σε λίγα χρόνια.

Μέχρι το τέλος του αιώνα υπολογίζεται ότι η θάλασσα θα έχει… καταπιεί το νησιωτικό σύμπλεγμα, λόγω της ανόδου της στάθμης της, ως άμεσης συνέπειας του φαινομένου του θερμοκηπίου. Συγκεκριμένα, η στάθμη της θάλασσας προβλέπεται ότι θα ανυψωθεί κατά περίπου μισό μέτρο ως το έτος 2100.

kiribati2

Ηδη από το 1999 δύο μικρά ακατοίκητα νησιά του Κιριμπάτι εξαφανίστηκαν κάτω από το νερό, ενώ αρκετά άλλα έχουν πλέον εγκαταλειφθεί, εν μέρει επειδή τα καλλιεργήσιμα εδάφη τους που βρίσκονται σε χαμηλό υψόμετρο έχουν γίνει λιγότερο παραγωγικά, καθώς τα κύματα της θάλασσας στη διάρκεια καταιγίδων γεμίζουν αλάτι που μολύνει τις σοδειές των τροφίμων.

Για όλους αυτούς τους λόγους η κυβέρνηση συμφώνησε με το Φίτζι να αγοράσει 24.000 στρέμματα δασικής γης έναντι 9,3 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (6,5 εκατ. ευρώ) στο νησί Βάνα Λέβου, έτσι ώστε να εξασφαλίσει τόσο τρόφιμα όσο και ενδεχομένως μια μελλοντική πατρίδα, αν η θάλασσα κατακλύσει τις ατόλες εξαιτίας της ανόδου της στάθμης της.
«Θέλω να θέσω τις προϋποθέσεις για μια “μετανάστευση με αξιοπρέπεια” από τα νησιά. Δεν θα επανεγκαταστήσω το λαό μου, αλλά κάποιος άλλος μπορεί να το κάνει στις ερχόμενες δεκαετίες», είχε πει τότε ο Πρόεδρος της χώρας.

kiribati-island kiribati_0 kiribati_101513 reef-shelf 200705242709p_large kiribati-moves-to-fiji-1-537x392 2north_tarawa-kiribati 930091 nonoutifromairweb flat550x550075f 250px-kiribati_on_the_globe_polynesia_centered.svg_

Πηγή.

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Mad Viral

To MAD VIRAL έρχεται στην COSMOTE TV από τις 9 Δεκεμβρίου

To MAD VIRAL έρχεται στην COSMOTE TV από τις 9 Δεκεμβρίου

Fotis KonstantopoulosNovember 27, 2019

Αυτή είναι η συγκινητική ιστορία της δικής μας Mandy!

Asteropi ChainaOctober 4, 2019

Παρακολουθεί η Ελένη Φουρέιρα τα προγνωστικά για τη Eurovision; Δες τι δήλωσε αποκλειστικά στο Mad!

Fotis KonstantopoulosApril 16, 2018
Ελένη Φουρέιρα στο MadWalk 2018 by Serkova

Ελένη Φουρέιρα – Gigi in Paradisco @ MadWalk 2018 by Serkova #madwalk18

Efraimia HatzikiriakouApril 15, 2018
String Demons - Bad Romance

String Demons – Bad Romance @ MadWalk 2018 by Serkova

Efraimia HatzikiriakouApril 15, 2018

Το πανηγυρικό κλείσιμο του MadWalk 2018 by Serkova: MEΛISSES – Είμαι Αλλού #madwalk18

Efraimia HatzikiriakouApril 15, 2018
Σάκης Ρουβάς - Εγώ Στα Έλεγα (Remix)

Σάκης Ρουβάς – Εγώ Στα Έλεγα (Remix) @ MadWalk 2018 by Serkova #madwalk18

Natassa LiapakiApril 14, 2018
Αναστάσιο Ράμμο και Δανάη Παππά

Αναστάσιος Ράμμος & Δανάη Παππά – One / Αν Με Δεις Να Κλαίω @ ΜadWalk 2018 by Serkova #madwalk18

Efraimia HatzikiriakouApril 14, 2018
https://www.youtube.com/watch?v=Pe5R8RxpSD4&feature=youtu.be

Ντορέττα Παπαδημητρίου – New Rules @ MadWalk 2018 by Serkova

Efraimia HatzikiriakouApril 14, 2018