Το Mad τιμά την μνήμη του Λεκτικού Επεξεργαστή

Το Mad τιμά την μνήμη του Λεκτικού Επεξεργαστή

Ο rapper και ιδρυτής του BarCode Crew έφυγε νωρίς αλλά έγραψε ιστορία

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mad TV (@mad_tv)


Le

Ο Ανδρέας Μαρνέζος γνωστός στα καλλιτεχνικά δρώμενα ως Λεκτικός Επεξεργαστής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και ήταν ένας από τους πρωτοπόρους του hip hop αλλά και της τέχνης του tattoo στην Ελλάδα. O ιδρυτής του BarCode Crew ήταν ο άνθρωπος που ενέπνευσε και επένδυσε το ελληνικό hip hop, δημιουργώντας την ομώνυμη 1η δισκογραφική hip hop παραγωγών, την “Λεκτικοεπεξεργαστική”.

O Λεκτικός Επεξεργαστής συνεργάστηκε και ανέδειξε καλλιτέχνες όπως τους Θύτη, Εισβολέα αλλά και Τάκη Τσαν. Συνολικά κυκλοφόρησε 4 album ενώ βρέθηκε 2 φορές υποψήφιος στα δικά μας Mad VMA 2004 ως καλλιτέχνης αλλά και με το BarCode Crew με τα single “L.E.K.T.I.K.O.S” και “Κούνα το” – Tang Ram.

Σήμερα το BCC συνεχίζει να πρεσβεύει όλα όσα δίδαξε και άφησε πίσω του ο καλλιτέχνης που έφυγε τόσο νωρίς από την ζωή, το 2011. Ανάμεσά τους βρίσκεται ο γιος του, Ηρακλής, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του στον χώρο του hip hop, με το ψευδώνυμο Rack ,αλλά και ο πολύ καλός του φίλος, Immune, o οποίος φαίνεται να έχει “ταράξει” τα νερά της σκηνής, τον τελευταίο χρόνο.

R.I.P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *