Θρήνος στο Hollywood! Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Still Alice» που χάρισε το Όσκαρ στην Juliane Moore

Συγκλονισμένο είναι το Χόλιγουντ καθώς ο σκηνοθέτης, Richard Glatzer, δημιουργός της ταινίας «Still Alice: Κάθε Στιγμή Μετράει», που πριν λίγες ημέρες χάρισε στην Juliane Moore το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, άφησε την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 63 ετών.

Ο Glatzer έπασχε από την ασθένεια του Charcot, μία συχνά μοιραία νευροεκφυλιστική νόσο, όταν άρχισε τα γυρίσματα της ταινίας πέρυσι. Παραλαμβάνοντας το βραβείο στις 22 Φεβρουαρίου, η Juliane Moore συγκίνησε τους πάντες μιλώντας για το θάρρος με το οποίο ο Richard Glatzer αντιμετώπισε την ασθένειά του.

«Όταν ο Richard διαγνώσθηκε με την πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση, ο Γουός τον ρώτησε τι θέλει να κάνει. Μήπως να ταξιδέψει, να δει τον κόσμο; Είπε ότι ήθελε να κάνει ταινίες. Και αυτό έκανε… Αυτή η ταινία είναι ένα δώρο που του έμαθε να εκτιμά ακόμη περισσότερο τη ζωή» είπε.

Σε ανακοίνωσή του ο σύζυγός του και επίσης σκηνοθέτης της ταινίας Γουός Γουέστμορλαντ ανέφερε: «Το να τον βλέπω να μάχεται με την πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση επί τέσσερα χρόνια με τόσο θάρρος με ενέπνευσε, όπως και όλους όσοι τον γνώρισαν. Έβαλε όλη του την καρδιά και την ψυχή στο Still Alice και το γεγονός ότι αυτή η ταινία άγγιξε τόσους ανθρώπους ήταν μία διαρκής πηγή χαράς γι’ αυτόν» αναφέρει.

Την ίδια ώρα το twitter έχει πάρει «φωτιά» με μηνύματα για τον σκηνοθέτη. «Εις το επανιδείν Ρίτσαρντ, μία από τις πιο αξιολάτρευτες ψυχές από όσες συνεργάστηκα» είναι το μήνυμα του ιδρύματος του ηθοποιού Alec Balldwin, που επίσης πρωταγωνιστεί στην ταινία. «Είμαι συντετριμμένος. Ο Richard ήταν η αδελφή ψυχή μου, ο συνεργάτης μου, η ζωή μου. Ένας αληθινός καλλιτέχνης και ένας φωτεινός άνθρωπος» πρόσθεσε στο Twitter ο σύζυγός του!

Kristen Stewart and Julianne Moore attend the "Still Alice" premiere

Πηγή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *