Θέλει προσοχή! Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες παραλίες!

Εντάξει μπορεί να είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε για παραλίες, το σίγουρο όμως είναι ότι ο συλλογισμός μας τρέχει όλο και πιο συχνά στο καλοκαίρι και στις παραλίες και γενικά στις διακοπές,  μάλιστα ορισμένοι από εμάς έχουμε ήδη ξεκινήσει να προγραμματίζουμε και να κάνουμε έρευνες για τα νέα μέρη που θα επισκεφθούμε, τις νέες περιπέτειες και φυσικά τις παρέες.

Ωστόσο, δεν θα σας μιλήσω για τους όμορφους προορισμούς αλλά για τους επικίνδυνους, αυτούς που πρέπει να αποφεύγετε, εκτός και να σας αρέσει να ζείτε τη ζωή στα άκρα, τότε ετοιμάστε βαλίτσες.

 

10. Kilauea, Χαβάη

Η παραλία βρίσκεται στο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης και βρίσκεται δίπλα σε ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του κόσμου, που εκρήγνυται συστηματικά από το 1983. Από το 1828, οι λουόμενοι στην παραλία έχουν δεχθεί περισσότερες από 102 επιθέσεις από καρχαρίες.

beach1

9. Chowpatty Beach, Ινδία

Η παραλία Chowpatty της Βομβάης είναι μια από τις πιο μολυσμένες του κόσμου, για αυτό και το κολύμπι σε αυτή έχει κριθεί ακατάλληλο. Παρόλα αυτά, η παραλία είναι κατάμεστη από κόσμο κάθε Σεπτέμβριο που οι κάτοικοι συγκεντρώνονται εκεί για το φεστιβάλ Ganesha Chaturthi.

Chowpatty-Beach

8. Praia de Boa Viegem, Βραζιλία

Η γνωστή παραλία του Recife στη Βραζιλία είναι μια από τις πιο επικίνδυνες του κόσμου παρά την μοναδική ομορφιά της. Η παραλία μέχρι το 1992 δεν είχε δεχτεί επισκέψεις από καρχαρίες, αλλά από τότε έχουν καταγραφεί περισσότερες από 50 επιθέσεις, εκ των οποίων οι 19 θανάσιμες. Οι περιβαλλοντολόγοι αναφέρουν ότι το φαινόμενο οφείλεται στην καταστροφή του οικοσυστήματος από το ψάρεμα.

Bairro_Praia_Boa_Viagem_Recife

7. Northern Territory and Queensland, Αυστραλία

Κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο δεκάδες παραλίες της βόρειας Αυστραλίας κλείνουν, καθώς σε αυτές ξεκινούν τις επιδρομές οι δηλητηριώδεις τσούχτρες. Στην περιοχή έχουν καταγραφεί 70 θάνατοι από το 1883. Τα τσιμπήματα είναι τόσο επώδυνα που πολλά από τα θύματα πέθαναν από καρδιακή προσβολή πριν προλάβουν να βγουν από το νερό.

Queensland-Beaches-1

6. Hanakapiai, Χαβάη

Η παραλία Hanakapiai συμπεριλαμβάνεται στις πιο επικίνδυνες παραλίες γιατί σε αυτή έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 83 άνθρωποι εξαιτίας των επικίνδυνων ρευμάτων και των γιγαντιαίων κυμάτων, μάλιστα αναφέρεται ότι πολλά από τα θύματα πνίγηκαν όταν βρίσκονταν στα ρηχά

Hanakapiai10_sm

 

Δείτε τις υπόλοιπες στην επόμενη σελίδα

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *