Reworks International Music Festival

14-18 Σεπτεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη | Πέντε μέρες Reworks. Περισσότεροι καλλιτέχνες. Περισσότερη μουσική. Περισσότερο Reworks!


 

Το Reworks Festival έρχεται τον Σεπτέμβρη ανανεωμένο και πλαισιωμένο από σπουδαίους καλλιτέχνες για να δώσει και πάλι ρυθμό στη Θεσσαλονίκη, συσπειρώνοντας τους λάτρεις της μοντέρνας μουσικής και της δημιουργίας. Με καταγεγραμμένη μια διαρκή ανοδική πορεία τα προηγούμενα 11 χρόνια και με αξιώσεις που το κάνουν ξεχωριστό για το κοινό του, θα λάβει χώρα από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016, στη Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά φέτος το διεθνές μουσικό φεστιβάλ θα διαρκέσει 5 ημέρες, διευρύνοντας το περιεχόμενό του. Επιπλέον, ανοίγει τους ορίζοντες του και γίνεται μέρος του διεθνούς προγράμματος «We are Europe», εγκαινιάζοντας ένα νέο κύκλο συνεργασιών, ανταλλαγών και δημιουργικού διαλόγου στην ιστορία του.

 

Ένα συναρπαστικό κεφάλαιο για το Reworks ξεκινά: Νέο «Reworks ForumAgora»

Μία νέα εποχή για το Reworks ξεκινά! Το Reworks μεγαλώνει και πέρα από το μουσικό κομμάτι εντάσσει στο πρόγραμμα της ετήσιας δράσης του ένα πολυδύναμο και διαθεματικό νέο forum το «Reworks ForumAgora» με διεθνή απήχηση, στο οποίο θα παρουσιαστούν ομιλητές, ειδικοί και εμπειρογνώμονες του ευρύτερου χώρου της μουσικής, της τεχνολογίας και του πολιτισμού. Περισσότερα για το περιεχόμενο του forum θα ανακοινωθούν σύντομα.

Reworks 2015-1

 

«We are Europe»: Today’s ideas for tomorrow’s culture.

#WeAreEurope

To «We are Europe» είναι το επίσημο πλαίσιο συνεργασίας που συνδέει οκτώ σημαντικά φεστιβάλ στην Ευρώπη με σκοπό την προώθηση, τη δημιουργία και την καλλιέργεια καινοτόμων πολιτιστικών πρακτικών, που ορίζονται μέσα από τη δημιουργική πολυμορφία και τον ανοικτό διάλογο. Το πλαίσιο της συνεργασίας αυτής έχει ως στόχο να εμπνεύσει ένα κοινό μελλοντικό όραμα για τη μουσική, την ψηφιακή κουλτούρα, την τεχνολογία και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα, μέσα από μια διαθεματική προσέγγιση. Το Reworks είναι ένα από τα φεστιβάλ που έχουν προσκληθεί και συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Οκτώ κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Οκτώ καταξιώμένα μουσικά φεστιβάλ ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη συν-δημιουργία και την προώθηση καινοτόμων πολιτισμικών πρακτικών, επανασχεδιάζοντας ένα νέο πολιτισμικό χάρτη για την Ευρώπη. Τα φεστιβάλ Sónar (Βαρκελώνη, Ισπανία), C/O Pop (Κολωνία, Γερμανία), Resonate (Βελιγράδι, Σερβία), Elevate (Γκρατς, Αυστρία), Insomnia (Τρόμσο, Νορβηγία), Nuits Sonores (Λυών, Γαλλία), Today’s Art (Χάγη, Ολλανδία) και φυσικά το Reworks (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα) είναι οι οκτώ εταίροι του προγράμματος.

Το διάστημα 2016-2018 το Reworks διευρύνει τη δράση του αλλά και το κοινό του, ταξιδεύει σε 7 διαφορετικές χώρες εκτός Ελλάδας και παρουσιάζει ενεργά το έργο του σε κάποια από τα σημαντικότερα φεστιβάλ αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Μέσω του «We are Europe» το Reworks «αποκτά» 56 stages και εξασφαλίζει πρόσβαση στο κοινό 8 διαφορετικών φεστιβάλ, προσφέροντας τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες της ελληνικής σκηνής να παρουσιάσουν και να αναδείξουν τη δουλειά τους σε ένα διευρυμένο κοινό, να συνδιαλεγούν ανοιχτά με τη διεθνή δημιουργική σκηνή και να διεκδικήσουν διεθνείς ευκαιρίες.

Reworks 2015-4

#Reworks16: To Reworks συναντά το Sónar

Η συμμετοχή στο We are Europe δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για το Reworks, που μέσα στο 2016 θα ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για να συμμετάσχει στο Sónar (Ιούνιος 2016) αλλά και στο Τρόμσο της Νορβηγίας για το Insomnia (Οκτώβριος 2016). Εκεί θα αναδείξει την δική του πρόταση μέσω μιας παρουσιάσης Ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς και επιλεγμένων Ευρωπαίων καλλιτεχνών που έχουν συνδεθεί με την αισθητική και την ιστορία του. Παράλληλα, θα έχει ενεργό συμμετοχή παρουσιάζοντας Ελληνες και Ευρωπαίους ομιλητές και συμμετέχοντες μέ στοχευμένες δράσεις στα αντίστοιχα συνέδρια – forum και εργαστήρια εκεί (Sónar+D και Insomnia Movement+New Ideas). Στοχος του να παρουσιάσει την ελληνική μουσική σκηνή, αλλά και καινοτόμες ιδέες και πρότζεκτ. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, το Reworks θα φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη τα φεστιβάλ Resonate (Βελιγράδι, Σερβία) και Elevate (Γκρατς, Αυστρία), που αντίστοιχα θα έχουν ενεργό παρουσία μέσα από συνεργασίες και showcases τόσο στο μουσικό κομμάτι του Reworks όσο και στο Reworks Forum, κάνοντας τη Θεσσαλονίκη ένα σημείο αναφοράς για την ηλεκτρονική μουσική και κουλτούρα διεθνώς.

WAE

Ανταλλαγές, Συνεργασίες, Κινητικότητα Καλλιτεχνών & Κοινού

Με βάση την ηλεκτρονική μουσική, τις ψηφιακές τέχνες, τη σύγχρονη δημιουργία και την καινοτομία στον πολιτισμό, το Reworks με γνώμονα το «We are Europe» θα αποτελέσει έναν συνδετικό κρίκο που ενώνει διαφορετικές κοινότητες από όλη την Ευρώπη. Μέσα σε 3 χρόνια θα πραγματοποιηθούν 56 καλλιτεχνικές σκηνές, σε 8 διαφορετικές γωνιές της Ευρώπης, λειτουργώντας ως μία δυναμική πλατφόμα για την κινητικότητα καλλιτεχνών, ιδεών, καινοτόμων προτάσεων και καλών πρακτικών που μπορούν να φέρουν θετικές αλλαγές στο ευρωπαϊκό πολιτισμικό σκηνικό. Στα τρία χρόνια που διαρκεί το πρόγραμμα, το Reworks θα φιλοξενήσει διαδοχικά εκπροσώπους από όλες τις συνεργαζόμενες διοργανώσεις, αναπτύσσοντας συνεργασίες και ένα διαρκώς εξελισσόμενο διάλογο μεταξύ τους. Στόχος του προγράμματος είναι να (ανα)διαμορφώσει και να επανπροσδιορίσει το πολιτιστικό τοπίο που περιβάλλει την ηλεκτρονική μουσική, τη σύγχρονη δημιουργία και την πολιτισμική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη. Αρωγοί και υποστηρικτές του «We are Europe» είναι το πρόγραμμα Creative Europe και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί πάνω σε τρεις θεματικούς πυλώνες:

2016: Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα
2017: O ρόλος του πολιτισμού στην πόλη του αύριο
2018: Νέοι ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού πολιτισμού

*Τα πρώτα ονόματα και η προπώληση των πρώτων εισιτηρίων για το φετινό Reworks

θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

www.reworks.gr

Facebook.com/reworksfestivalofficial

Youtube: Reworks

Instagram: @reworksfestival

#Reworks16

 

www.weare-europe.eu

Facebook.com/weare.europe.eu

Twitter: @weare_europe

Youtube: We are Europe

#‎WeAreEurope

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *