Ποια είναι η μικρότερη χώρα στον κόσμο;

Με μόλις 48 κατοίκους (!)

Εάν θες να μάθεις ποια είναι η μικρότερη χώρα στον κόσμο δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω την ιστορία των Νήσων Πίτκαιρν! Η μικρότερη κουκκίδα στον πλανήτη και συγκεκριμένα στον Ειρηνικό, μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και του Περού.

Το Πίτκαιρν κατοικήθηκε για πρώτη φορά το 1790 και ναι μεν είναι βρετανική αποικία, ωστόσο έχει κάποια νομική αυτονομία και για αυτό το λόγο θεωρείται η μικρότερη χώρα στον κόσμο από πλευράς πληθυσμού.

Οι κάτοικοι γνωρίζονται μεταξύ τους και ποτέ δεν κλειδώνουν τα σπίτια τους. Το σύνολο των κατοίκων είναι απευθείας απόγονοι των πειρατών του Μπάουντι και των Ταϊτινών που είχαν απαγάγει. Το νησί είναι εξαιρετικά αραιοκατοικημένο και υπάρχει χώρος για… πολλούς ακόμα.

Οσοι θα ήθελαν να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι και δεν έχουν οικογενειακούς δεσμούς με το νησί καλούνται να υποβάλουν αίτηση στο Συμβούλιο του νησιού και τον Διοικητή. Το νησί που βασίζεται οικονομικά στον Τουρισμό κήρυξε πτώχευση το 2004 αφού ελάχιστοι το γνωρίζουν και ο Τουρισμός βρίσκεται σε πτώση.

Η ηλεκτρική ενέργεια κοστίζει πολύ ακριβά ενώ ο πληθυσμός του νησιού γερνάει με την πλειοψηφία των κατοίκων να είναι πάνω από τα 65 έτη. Οι νεότεροι που θα πρέπει να πάνε γυμνάσιο μετακομίζουν στη Νέα Ζηλανδία, ενώ γενικά, τα παιδιά που μένουν στο Πίτκαιν είναι ελάχιστα…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *