Νέα φημολογία! Έρχεται συνδρομή στο Youtube;

Νέα δεδομένα φαίνεται πως θα υπάρξουν σύντομα στο YouTube, με την επικεφαλής της πλατφόρμας, Suzan Wojcicki να κάνει λόγο για πιθανότητα καθιέρωσης συνδρομής, προκειμένου να μην περιλαμβάνονται πλέον διαφημίσεις μέσα στο video.

Η επικεφαλής του YouTube επανέλαβε ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επιτρέψει την πρόσβαση στο πλούσιο περιεχόμενό του χωρίς διαφημίσεις, έναντι συνδρομής. «Πρέπει να υπάρχει η επιλογή», δήλωσε χαρακτηριστικά η Wojcicki.

Νωρίτερα, η διοίκηση του YouTube βρέθηκε αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μαζικής αποχώρησης καλλιτεχνών από την υπηρεσία της αφού ενώσεις ανεξάρτητων δισκογραφικών εταιρειών και καλλιτεχνών κατηγορούσαν την  Google ότι εκβιάζει με μπλόκο από το YouTube όσουν δεν υπογράψουν δυσμενέστερους όρους πληρωμής δικαιωμάτων σε σχέση με τους καλλιτέχνες των τριών μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών.

Παράλληλα, ένας από τους εντυπωσιακούς αριθμούς που παρέθεσε η Wojcicki είναι ο αριθμός των ωρών που βλέπουν βίντεο στο YouTube οι επισκέπτες του: 6 δισεκατομμύρια ώρες το μήνα! Το ενδεχόμενο να λειτουργήσει το YouTube και ως συνδρομητικό χωρίς διαφημίσεις έχει ακουστεί ξανά στο παρελθόν, εντούτοις η εφαρμογή του μοντέλου θεωρείται ξεχωριστή αφού το περιεχόμενο στο YouTube προέρχεται από δημιουργούς που επιζητούν να βγουν από την αφάνεια ή επαγγελματίες vlogger που επιχειρούν να αποκομίσουν κάτι από τις προβολές των διαφημίσεων στα βίντεό τους.

Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *