Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πρεμιέρα του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πρεμιέρα του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Με μια εορταστικού χαρακτήρα και νοσταλγικής διάθεσης τελετή μαζί με το ξεκαρδιστικό «Ιστορίες για Αγρίους» κήρυξε χθες το βράδυ την έναρξή του στο Μέγαρο Μουσικής το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Στην τελετή παρευρέθηκαν πλήθος προσωπικοτήτων από τον χώρο των τεχνών, μεταξύ των οποίων ο Διονύσης Φωτόπουλος, η Θέμις Μπαζάκα, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Κωνσταντίνος Τζούμας, η Δήμητρα Ματσούκα, η Κόρα Καρβούνη, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, ο Χρήστος Στεργιόγλου, ο Δημήτρης Πιατάς, ο Φοίβος Δεληβοριάς και πολλοί άλλοι που τίμησαν με την παρουσία τους την έναρξη του επετειακού φεστιβάλ.

Μετά την ολοκλήρωση ενός σύντομου ηχητικού κλιπ που ταξίδεψε το κοινό μέσα από θρυλικές κινηματογραφικές ατάκες καθώς και αναγγελιών για τις Νύχτες Πρεμιέρας μέσα από τα 20 τους χρόνια, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης, πήρε το λόγο και αμέσως χαρακτήρισε τη βραδιά, αλλά και ολόκληρο το Φεστιβάλ, «γιορτή». «Σήμερα γιορτάζουμε. Γιορτάζουμε τα 20 χρόνια των Νυχτών Πρεμιέρας…ήταν το 1995 όταν ο Γιώργος Τζιώτζιος είχε αυτό το τρελό όνειρο. Γιορτάζουμε όμως και τα 25 χρόνια του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ, που κι αυτό ο Τζιώτζιος το ίδρυσε το φθινόπωρο του 1989. Σήμερα γιορτάζουμε τον κινηματογράφο. Αυτή την απίστευτη, την εκπληκτική περιπέτεια των εικόνων που άρχισε πριν από 115 χρόνια και στοιχειώνει το συλλογικό ασυνείδητο.

Ως τις 28 Σεπτεμβρίου, το Φεστιβάλ έχει προγραμματίσει εκατοντάδες προβολές στους κινηματογράφους Δαναός 1&2, Odeon Όπερα 1&2, Ιντεάλ, Ταινιοθήκης της Ελλάδας και Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: 241 ταινίες –μεγάλου και μικρού μήκους- από κάθε γωνιά του κόσμου, 97 από τις οποίες είναι καινούργιες ελληνικές παραγωγές, 3 διαγωνιστικά τμήματα, 6 ειδικά αφιερώματα, συζητήσεις, ομιλίες, μάστερκλας, και πολλά πάρτι.

To 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΟΤΕ.
Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο: www.cinemag.gr & www.aiff.gr.

112_AIFF_20140918_Opening_epatsialos_web

One thought on “Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πρεμιέρα του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *