Η Athens Xclusive Designers Week επισφράγισε τη συνεργασία της με το Serbia Fashion Week

Eξασφάλισε τη συμμετοχή των Ελλήνων σχεδιαστών Kathy Heyndels & Μάριου Καραβασίλη οι οποίοι εντυπωσίασαν διεθνή Μέσα & αγοραστές στην πασαρέλα του SFW!


 

Η διεθνής εβδομάδα μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, στο πλαίσιο των στρατηγικών διεθνών συνεργασιών της, εξασφάλισε τη συμμετοχή δύο Ελλήνων σχεδιαστών, του οίκου Kathy Heyndels και ενός από τους νικητές των βραβείων των Νέων Σχεδιαστών Μάριου Καραβασίλη με το brand MK by Marios, στο Serbia Fashion Week, που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 16 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων από τη διεθνή βιομηχανία της μόδας.

MK BY MARIOS_1

Η Πρόεδρος της AXDW, Τόνια Φουσέκη, βρέθηκε στην Εβδομάδας Μόδας της Σερβίας, με τους δύο Έλληνες συμμετέχοντες, ανάμεσα στους Προέδρους σημαντικών Εβδομάδων Μόδας από όλο τον κόσμο, όπως της Νέας Υόρκης, της Ουάσιγκτον, του Καναδά, της Μάλτας, του Λος Άντζελες, του Μαϊάμι, της Ρουμανίας και του Άμστερνταμ, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους αναφορικά με την πορεία του κλάδου της μόδας παγκοσμίως και τις ευκαιρίες προώθησης των Ελλήνων σχεδιαστών στις διεθνείς αγορές. Κατά τη διάρκεια της Διοργάνωσης, η κα Φουσέκη επισφράγισε τη συνεργασία της AXDW με το SFW, υπογράφοντας το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο διοργανώσεων σε ειδική επίσημη τελετή στο Δημαρχείο της πόλης.

KATHY HEYNDELS_1

Εκπρόσωποι των διεθνών media, διεθνείς αγοραστές από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία και σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας παρακολούθησαν τις επιδείξεις, εντυπωσιάστηκαν από τις δημιουργίες των Ελλήνων σχεδιαστών και ήρθαν σε επαφή μαζί τους ανταλλάσσοντας απόψεις για τη διεθνή σκηνή της μόδας και τις ευκαιρίες εξωστρέφειας σε άλλες χώρες.

Ο γνωστός οίκος μόδας Kathy Heyndels, με επικεφαλής τον Γιάννη Τόγκο παρουσίασε τη συλλογή Geometrical Figures, με πρωταγωνιστές το μαύρο, το γκρι και το λευκό και κυρίαρχο υλικό το δέρμα. Ο Μάριος Καραβασίλης, εμπνευστής του brand MK by Marios, παρουσίασε τη συλλογή με τίτλο METHEXIS, με ιδιαίτερες δημιουργίες και εντυπωσιακά headpieces.

Η Τόνια Φουσέκη, δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε θερμά το Serbia Fashion Week και ιδιαιτέρως την Πρόεδρο της Διοργάνωσης, Svetlana Horvat, για την ένθερμη φιλοξενία και εύχομαι για την απαρχή μιας καλής και δημιουργικής συνεργασίας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον οίκο Kathy Heyndels και τον MK by Marios, που εκπροσώπησαν επάξια την χώρα μας, παρουσιάζοντας τις ιδιαίτερες κολεξιόν τους και ξεχώρισαν, αποδεικνύοντας πως οι Έλληνες σχεδιαστές μπορούν με τη δημιουργικότητα και τον επαγγελματισμό τους να αναπτυχθούν στην παγκόσμια αγορά της μόδας. Η συνεργασία μας με το Serbia Fashion Week αποτελεί ακόμα μία επιτυχία της AXDW και ενέργεια εξέλιξης των διεθνών συνεργασιών που έχουμε χτίσει από το 2007, ενδυναμώνοντας το ρόλο της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας ως πλατφόρμα εξωστρέφειας της ελληνικής μόδας και προβολής των Ελλήνων δημιουργών στις διεθνείς αγορές, με στόχο την περαιτέρω εμπορική ανάπτυξη τους αλλά και την αντιπροσώπευση της Ελλάδας στο εξωτερικό.»

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα και τις επίσημες σελίδες της στα social media:

www.axdw.gr

facebook.com/axdweek

twitter.com/AXDWeek

youtube.com/AXDWeek     i

nstagram.com/axdweek

pinterest.com/axdweek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *