Ελένη Βαίτσου: «Δεν δίνω δεύτερη ευκαιρία σε μια σχέση»

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας, όπου γεννήθηκες και μεγάλωσες;

Είναι υπέροχο να μεγαλώνεις σε χωριό. Λιγότεροι κίνδυνοι, κοντινές αποστάσεις, μεγάλη ελευθερία. Όλη μέρα βόλτες με τα ποδήλατα και παιχνίδι στις γειτονιές. Όλο το χωριό για μας τότε ήταν σαν πάρκο, δεν υπήρχε λόγος να πάμε στην πλατεία, παίζαμε στους δρόμους. Κυρίως τα καλοκαίρια ήταν πολύ ανέμελα. Οι πιο στενοί μου φίλοι είναι από εκείνα τα χρόνια, παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια και δεν μπορώ να φανταστώ το να μεγάλωνα σε πόλη, γιατί θα έχανα πολλά. Το μόνο που νιώθω πως στερήθηκα ήταν ο χορός, τον οποίο υπεραγαπούσα, αλλά δεν υπήρχε αντίστοιχη σχολή. Δυστυχώς, ένα μικρό μέρος δεν μπορεί να σου προσφέρει πολλές επιλογές σε εξωσχολικές δραστηριότητες.

Ήρθες στην Αθήνα για να σπουδάσεις οικονομικές επιστήμες. Πώς έγινε η πρώτη σου επαφή με την υποκριτική;

Την πρώτη μου επαφή με την υποκριτική την είχα στην πρώτη Γυμνασίου, όταν ανεβάσαμε το Μικρό Πρίγκιπα. Ακολούθησαν και άλλες θεατρικές παραστάσεις σε σχολικό πλαίσιο. Μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά ποτέ δεν είπα πως ήθελα να γίνω ηθοποιός. Όταν σπούδαζα Οικονομικά, ήμουν παράλληλα μέλος μιας ομάδας και ανεβάζαμε κάθε χρόνο παραστάσεις, αλλά και πάλι το έβλεπα σαν χόμπι. Όταν πήρα το πτυχίο μου, αποφάσισα να ασχοληθώ πιο σοβαρά με την υποκριτική και να πάω σε κάποια σχολή, αλλά, γνωρίζοντας πόσο δύσκολος είναι ο χώρος, δεν πίστευα πως θα μπορούσα να κάνω μόνο αυτό στο μέλλον, αλλά συνδυαστικά με τα Οικονομικά. Τώρα πια, δεν μπορώ να με σκεφτώ να ασχολούμαι με κάτι άλλο, πόσο μάλλον με μια δουλειά γραφείου, αλλά δεν αποκλείω την πιθανότητα, αν υπάρξει ανάγκη, να το κάνω.

Οι γονείς σου πώς αντέδρασαν όταν τους ανακοίνωσες ότι θα ασχοληθείς με την υποκριτική; Ήταν εύκολο να
τους πείσεις πως ήταν αυτό που θα ήθελες να κάνεις;

Οι γονείς μου δεν μου είπαν ποτέ να μην κάνω κάτι. Η μόνη τους επιθυμία ήταν να πάρω πρώτα το πτυχίο μου. Κι εγώ δεν τους είπα ποτέ πως θα γίνω ηθοποιός. Νομίζω πως, όταν ήμουν στη δραματική σχολή, δεν πίστευαν ότι θα ασχοληθώ με αυτό σοβαρά, αλλά πως το έκανα για να μου φύγει το απωθημένο. Όταν, όμως, άρχισα να πηγαίνω σε οντισιόν και να λαμβάνω μέρος σε μεγάλες θεατρικές παραγωγές, το κατάλαβαν.

Τι ακριβώς ήταν το βιντεάκι, μέσω του οποίου σε εντόπισε ο Ανδρέας Γεωργίου στο YouΤube;

Το βίντεο αυτό δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα, όπου λέω το όνομά μου, την ηλικία μου, με τι ασχολούμαι και κάνω και μια στροφή!

Πώς σου έκανε την πρόταση να γίνεις η πρωταγωνίστριά του;

Η πρόταση έγινε σε ένα ξενοδοχείο, στην Ομόνοια, στις 00.30 τη νύχτα. Είχα μόλις τελειώσει μια παράσταση στο θέατρο και πήγα κατευθείαν να τους βρω. Μου είχαν ζητήσει τηλεφωνικά τη συνάντηση νωρίτερα το απόγευμα κι ενώ μου φάνηκε πολύ γρήγορο, πήγα, από περιέργεια. Η πρώτη επαφή ήταν με μια τύπισσα με πόδι σε νάρθηκα, η οποία μιλούσε κυπριακά και δεν μπορούσα να την πολυκαταλάβω. Μετά από λίγο, ευτυχώς, ήρθε ο Ανδρέας και με καθησύχασε το γεγονός πως τον ήξερα από προηγούμενη δουλειά του.

Πώς είναι ο Ανδρέας ως συνεργάτης; Αν έπρεπε να τον «διαφημίσεις», τι θα έλεγες για εκείνον;

Ο Ανδρέας είναι η απόδειξη πως, όταν αγαπάς πολύ κάτι, το καταφέρνεις, ακόμα κι αν δεν έχεις τα μέσα ή βοήθεια από πουθενά ή ακόμα κι αν όλα σού πάνε κόντρα! Δίνεται ολοκληρωτικά στη δουλειά του και είναι άψογος συνεργάτης. Είμαι σίγουρη πως, αν δεν επωμιζόταν τόσες πολλές ευθύνες και βάρη έξω από το αντικείμενό του, θα βλέπαμε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα από αυτόν.

Πώς νιώθεις που τα media ασχολούνται έντονα με την προσωπική σου ζωή; Έχεις ή δεν έχεις σχέση, μονιάσατε, χωρίσατε κ.λπ.

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις, μπορείς όμως να μην το αφήνεις να σε απασχολεί και να σου τρώει ενέργεια. Κατάλαβα πως πάντα θα γράφονται πράγματα που ως επί το πλείστον δεν ισχύουν, ανεξάρτητα απ’ το αν δίνεις ή όχι δικαιώματα. Συνηθίζεται, αλλά σίγουρα προτιμώ να ασχολούνται μόνο με τη δουλειά μου.

Ήταν περίεργα για εσένα τα πρώτα «συμπτώματα» της δημοσιότητας; Θυμάσαι κάποιες χαρακτηριστικές πρώτες αντιδράσεις θαυμαστών σου;

Παρόλο που ήταν πολύ ξαφνική η δημοσιότητα που έλαβα λόγω της σειράς, δεν με τρόμαξε. Ο κόσμος είναι πολύ θερμός. Ο ενθουσιασμός και η αγάπη που μας δείχνουν μας ωθούν να θέλουμε να κάνουμε ακόμα πιο όμορφα πράγματα για αυτούς. Δεν έχω αντιμετωπίσει ακραίες συμπεριφορές, αλλά έχω ζήσει πολύ έντονες στιγμές, με αποκορύφωμα την ημέρα προβολής του πρώτου επεισοδίου μας στον κινηματογράφο. Ήταν μια μέρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου.

Το Μπρούσκο πάει για τη δεύτερη επιτυχημένη σεζόν. Φοβόσαι καθόλου την τυποποίηση για το επαγγελματικό σου μέλλον;

Δεν πιστεύω στην ταμπέλα. Ως ηθοποιός, μπορώ να παίξω σε καθημερινή σειρά, σε εβδομαδιαία, σε ταινία, στο θέατρο, στο δρόμο, σε σπίτι, σε κήπο, παντού… Οι ηθοποιοί δεν παίρνουν το στίγμα του ρόλου που ενσαρκώνουν, αλλά δίνουν το στίγμα τους. Δεν νιώθω πως θα τυποποιηθώ από έναν και μόνο ρόλο. Κυρίως αν η επόμενη δουλειά μου είναι κάτι εντελώς κόντρα, αμέσως θα πάψουν να με συγχέουν με τη Μελίνα που τόσο έχουν αγαπήσει.

Τι είναι αυτό που έχεις εκτιμήσει περισσότερο στο Μπρούσκο ως σίριαλ;

Είναι μια δουλειά, όπου οι συντελεστές δίνουν περισσότερα από όσα παίρνουν.

Στη ζωή σου σε οδηγεί η καρδιά ή η λογική; Τι έχεις διαπιστώσει;

Αναμφίβολα η λογική.

Σε έχουν προδώσει ποτέ φίλοι; Πώς αντέδρασες;

Ναι, έχω νιώσει προδομένη, αλλά και την ίδια στιγμή τυχερή που το κατάλαβα νωρίς και δεν πρόλαβαν να με πληγώσουν περισσότερο ή να μου κάνουν κακό. Δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να ζητήσω εξηγήσεις ή να παραπονεθώ, απλώς απομακρύνθηκα.

Είσαι υπέρ των δεύτερων ή τρίτων ευκαιριών στις σχέσεις και τις φιλίες;

Εξαρτάται από την περίσταση, αλλά αν πρόκειται για κάτι που θεωρώ σοβαρό, δεν δίνω δεύτερη ευκαιρία, γιατί γνωρίζω πως δεν θα το ξεχάσω ποτέ, αλλά και επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει.

Πότε ένιωσες για τελευταία φορά απόλυτη ευτυχία;

Δεν πιστεύω στην απόλυτη ευτυχία ή την απόλυτη δυστυχία. Ούτε το θεωρώ κάτι μετρήσιμο. Είναι οι στιγμές που μετράνε και αλλάζουν με τόσο ταχείς ρυθμούς, που μπορεί μέσα σε μια μέρα να έχω νιώσει και ευτυχισμένη και δυστυχισμένη. Καθημερινά λοιπόν ζω στιγμές ευτυχίας.

Η σχέση σου με τα χρήματα πώς είναι; Ξοδεύεις ή είσαι φειδωλή στις σπατάλες;

Απολαμβάνω αρκετά το να ξοδεύω χρήματα όταν έχω και να μη στερούμαι απολαύσεις, αλλά λόγω του ότι έχω περάσει τα φοιτητικά μου χρόνια με λίγα στην τσέπη, έχω μάθει να μην έχω φοβερές ανάγκες και απαιτήσεις.

Λειτουργείς καλύτερα την ημέρα ή τη νύχτα;

Τη νύχτα, γι’ αυτό και πάντοτε μου άρεσε να διαβάζω μετά τις 9.00 και μέχρι τις 4.00. Η απόλυτη ησυχία μού αρέσει πολύ και με βοηθάει. Επίσης, δεν μπορώ καθόλου το πρωινό ξύπνημα. Ενώ σηκώνομαι πολύ εύκολα, μέχρι να πάει 10.30 δεν μπορώ να λειτουργήσω.

Τι κάνεις για να χαλαρώσεις ή για να περάσεις ευχάριστα;

Τις περισσοτερες φορές επιδιώκω να βρεθώ με τους φίλους μου. Είτε για μια βόλτα είτε για άραγμα στο σπίτι. Όσο είμαι στην Κύπρο, όμως, μακριά τους, αρκούμαι στο να ξαπλώσω στον καναπέ και να δω ταινίες ή ξένες σειρές.

Πηγή: People

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *