Διαγωνισμός για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη “Νίκος Αναλυτής”

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή συμμετοχών στον 1ο φοιτητικό διαγωνισμό για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη!

Το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα στους νέους και ιδιαίτερα στους μελλοντικούς επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων να ασχοληθούν με τις πολύπλευρες διαστάσεις της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (ΕΚΕ), προκήρυξε τον πρώτο φοιτητικό διαγωνισμό για τη συγγραφή εργασίας για την ΕΚΕ.

Κύριο θέμα του διαγωνισμού είναι «Ο ρόλος της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στο επιχειρείν», με έμφαση στους κλάδους τουρισμού, ναυτιλίας και αγροτο-διατροφής. Μέσω του διαγωνισμού, ομάδες 3-4ων πανεπιστημιακών φοιτητών προ/μεταπτυχιακών προγραμμάτων, των οποίων οι επιστημονικές δραστηριότητες (π.χ. έρευνα, διδασκαλία, σεμινάρια κ.λπ.) περιλαμβάνουν την ΕΚΕ, καλούνται να καταθέσουν τις δικές τους απόψεις, στο διάλογο για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με τις αξίες που προϋποθέτει η εφαρμογή της ΕΚΕ στην πράξη.

Ο διαγωνισμός λήγει την 28η Μαρτίου 2014.

Οι νικητές των τριών πρώτων βραβείων θα έχουν την ευκαιρία να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων (EYE 2014), που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο από 9 έως 11 Μαΐου 2014.
Ο διαγωνισμός φέρει το όνομα του επί σειρά ετών αείμνηστου προέδρου του Δικτύου, Νίκου Αναλυτή, ο οποίος πρωτοστάτησε στην ιδέα της ένταξης της ΕΚΕ στη διδακτέα ύλη της εκπαίδευσης και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και την υποστήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Αίτηση συμμετοχής / πρότυπο υποβολής καθώς και αναλυτικότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.csrhellas.gr και στο τηλέφωνο 2103387422.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *