Χλιδή που σοκάρει στο ξενοδοχείο- σύμβολο του Ντουμπάι: Δωμάτια με χρυσά σκαλιά και δικό τους σινεμά

Το  Burj Al Arab(που σημαίνει Πύργος των Αράβων στα Ελληνικά)  βρίσκεται στο Dubai και αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό βασιλέων και αστέρων του αθλητισμού και της διασκέδασης.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται μέσα σε ένα ουρανοξύστη ύψους 321 μέτρων, γεγονός που το κάνει το ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο.

Διαθέτει 202 πολυτελείς σουίτες, καθεμία με τον δικό της μπάτλερ, οι οποίες προσφέρουν στους επισκέπτες τις ανέσεις ενός χρυσού iPad, 2 μεγάλων τηλεοράσεων, 14 τηλεφώνων και την επιλογή ανάμεσα σε 17 διαφορετικούς τύπους μαξιλαριών και μεταξωτών σεντονιών.

Ο φιλοξενούμενος έχει, επίσης, την ευχέρεια  να ρυθμίσει την ένταση του φωτός και της μουσικής μέσω ενός τηλεχειριστηρίου.

Οι βασιλικές σουίτες είναι εξοπλισμένες με πατώματα από μάρμαρο, έπιπλα από μαόνι και σκαλιά από χρυσό και μάρμαρο που οδηγούν στις κρεβατοκάμαρες, το σαλόνι, τις βιβλιοθήκες και τον ιδιωτικό κινηματογράφο.

Ωστόσο, η πολυτέλεια δεν σταματάει στους ορόφους αλλά συνεχίζεται και στα 8 εστιατόρια του ξενοδοχείου, τα οποία είναι διακοσμημένα με φύλλα χρυσού και κρυστάλλους  Swarovski.

Οι διακόσιοι σεφ προετοιμάζουν τα εκλεκτά εδέσματα με τα φρέσκα υλικά που φτάνουν από όλες τις γωνιές του κόσμου όπως φρέσκα στρείδια από την Ιρλανδία, μαύρες τρούφες από την Γαλλία.

Ωστόσο, το αποκορύφωμα της χλιδής είναι τα ροφήματα και τα ποτά που περιέχουν φύλλα χρυσού.

Με τις εξωτερικές θερμοκρασίες να φτάνουν ή να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το υδάτινο στοιχείο κάνει εμφανή την παρουσία του σε όλο το ξενοδοχείο.

Εκτός από τις τέσσερις μεγάλες πισίνες και την ιδιωτική παραλία, οι επιβάτες απολαμβάνουν την δροσιά που τους προσφέρουν τα συντριβάνια, οι μικροί καταρράκτες και τα ενυδρεία, τα οποία βρίσκονται στο εσωτερικό του ξενοδοχείου. Για να μπορέσει να τα απολαύσει όλα αυτά, ο επισκέπτης θα πρέπει να πληρώσει 1200 ευρώ για μια από τις πολυτελείς σουίτες ή 25 χιλιάδες ευρώ για μια βασιλική σουίτα.

Γεγονός που κάνει πολλούς από τους κοινούς θνητούς να ονειρεύονται ή να εξοργίζει κάποιους άλλους που θεωρούν όλη αυτή την χλιδή εξοργιστική.

 

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *