Απλησίαστες! Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για να ζήσει κανείς

Παρίσι, Γαλλία Στη 14η θέση με τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο βρίσκεται το Παρίσι. Παρόλο που το κόστος μεταφοράς και ειδών σούπερ μάρκετ δεν είναι πολύ υψηλά αλλά τα ενοίκια των σπιτιών είναι φωτιά! Για να μείνετε σε ένα διαμέρισμα 85 τ.μ. στο Παρίσι θα πρέπει να δίνετε 2.900 ευρώ το μήνα. Όσο για τα άλλα… 2 εισιτήρια για σινεμά κοστίζουν 22 ευρώ (σε αντίθεση με την Ελλάδα που κοστίζουν 14 ευρώ), και ένα πακέτο τσιγάρα 8 ευρώ.

thehomeissue_poleis02

Νέα Υόρκη, Ηνωμένες Πολιτείες Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο Νέα Υόρκη δεν είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο. Βρίσκεται στην 7η θέση, έχει 8,5 εκατομμύρια κατοίκους και πολύ υψηλά ενοίκια. Το ενοίκιο για ένα διαμέρισμα 85 τ.μ. στο Μανχάταν κοστίζει 3.600 ευρώ το μήνα. Ένα πακέτο τσιγάρα κοστίζει 11 ευρώ, 2 εισιτήρια για σινεμά 24 ευρώ και μια μηνιαία κάρτα για τα μέσα μεταφοράς 100 ευρώ.

Τέλειο! Πως βλέπουμε την Νέα Υόρκη στο instagram και πως είναι στην πραγματικότητα!

1

Όσλο, Νορβηγία Το Όσλο της Νορβηγίας είναι η 4η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο. Μπορεί τα ενοίκια να είναι λίγο πιο οικονομικά από τη Νέα Υόρκη αλλά είναι πολύ υψηλό το κόστος των τροφίμων, των εισιτηρίων για τα μέσα μεταφοράς και πολλών άλλων αγαθών. Πιο συγκεκριμένα δύο εισιτήρια για το σινεμά κοστίζουν 29 ευρώ και το ενοίκιο ενός διαμερίσματος 85 τ.μ. είναι 2.500 ευρώ το μήνα. Η Νορβηγία επίσης φημίζεται για τα ακριβά ποτά της.

2490_461905oslo-skyline

Zυρίχη, Ελβετία Η Ζυρίχη έχει τον τίτλο της πιο ακριβής πόλης στον κόσμο. Σε αυτήν την πόλη της Ελβετίας όλα είναι πανάκριβα. Πιο συγκεκριμένα, το ενοίκιο για ένα σπίτι 85 τ.μ. είναι 3.100 ευρώ το μήνα, 2 εισιτήρια για σινεμά κοστίζουν 33 ευρώ κι ένα πακέτο τσιγάρα 7 ευρώ.

bern-switzerland

πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *