Αυτά τα σπάνια είδη ζώων θα σας κάνουν να χάσετε τον ύπνο σας

Ο κόσμος είναι γεμάτος από ζώα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον- μερικά από αυτά ευθύνονται για τις φοβίες που έχουμε.

Κάποια μπορεί να τα φοβόμαστε χωρίς λόγο, λόγω της όψης τους. Από την άλλη, κάποια μπορεί να μοιάζουν τελείως ακίνδυνα- αλλά να μην είναι. Σε κάθε περίπτωση, το ζωικό βασίλειο είναι γεμάτο εκπλήξεις και είναι πιθανό πολλές φορές να πέσουμε έξω στην πρώτη εκτίμηση μας για ένα ζώο, λόγω της εικόνας του.

Εδώ σας παρουσιάζουμε τα έξι πλάσματα που θα στοιχειώσουν σίγουρα τα όνειρα σας.

1. Η αράχνη Γολιάθ (Theraposa blondi)

AUSTRALIA-LARGEST-SPIDER

Θεωρείται το μεγαλύτερο αραχνοειδές στον πλανήτη και είναι καταγεγραμμένη στο βιβλίο των Ρεκόρ Guinness, ως η βαρύτερη αράχνη παγκοσμίως. Μπορεί να βρεθεί στα τροπικά δάση της Λατινικής Αμερικής. Όταν νιώσει πως απειλείται, τρίβει με τα πίσω πόδια την κοιλιά της, εκτοξεύοντας με αυτόν τον τρόπο τριχίδια με μικροσκοπικά άγκιστρα, που προκαλούν πόνο και φαγούρα. Τρέφεται κυρίως με γεωσκόληκες, αλλά και αβγά πουλιών ή μικρά θηλαστικά.

2. Το τεράστιο καλαμάρι (Dosidicus gigas)

Jumbo Squid Invasion

Συναντάται συνήθως στα ανατολικά του Ειρηνικού Ωκεανού και είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Είναι γνωστό για την επιθετικότητα που δείχνει εναντίον των ανθρώπων. Αυτό που καθιστά το είδος αυτό πραγματικά τρομαχτικό, είναι οι 100 ως και 200 βεντούζες σε κάθε πλοκάμι, ενώ κάθε πλοκάμι καλύπτεται από αιχμηρά δόντια, τα οποία και χρησιμοποιούν για να τραβήξουν τη λεία τους.

3. Το καβούρι-καρύδα (Birgus Latro)

An employee of the Melbourne Aquarium ta

Το συγκεκριμένο είδος μπορεί να βρεθεί στα νησιά του Νότιου Ειρηνικού και ζυγίζει περίπου 4.5 κιλά. Δεν μπορεί να κολυμπήσει και έχει ιδωθεί να σκαρφαλώνει σε δέντρα προκειμένου να πιάσει καρύδες, τις οποίες ανοίγει με τις δαγκάνες του.

Δείτε τα υπόλοιπα είδη στην επόμενη σελίδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *