6 λόγοι που περνάς καλύτερα όταν είσαι single

Για αυτό σου λέμε, μην στεναχωριέσαι καθόλου!


 

Πολλές φορές, όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε κιόλας, παρατηρείται το εξής φαινόμενο: να μας αλλάζει τόσο πολύ μια σχέση ώστε να χάνουμε λίγη από τη μαγεία μας.

Τι εννοώ;

Παρατηρώντας καλά τα κορίτσια γύρω μου και σκεπτόμενη πως θα αντιδρούσα και γω ανά περιπτώσεις, βλέπω ότι πιο ήσυχες είναι οι δεσμευμένες και πιο δραστήριες οι single, πιο περιποιημένες οι single και πιο χαλαρές με την εμφάνισή τους οι δεσμευμένες, με λιγότερο ελεύθερο χρόνο οι δεσμευμένες και με περισσότερο ελεύθερο χρόνο οι single καθώς και με περισσότερη όρεξη για να κάνουν πράγματα.

Δεν ξέρω αν φταίμε εμείς ή αν είναι αναγκαίο κακό να σε αλλάζει τόσο πολύ από μόνη της μια σχέση.

Όπως και να χει όμως, πιστεύω ότι καθόλου άσχημα δε θα περνάς όταν είσαι μόνη σου μιας και θα σου συμβαίνουν τα παρακάτω:

 

1. Θα έχεις περισσσότερο διαθέσιμο χρόνο για τους φίλους σου.

Αρκεί βέβαια να μην είναι και εκείνοι δεσμευμένοι! Πάντως, προβλέπω πως δραστηριότητες που υπο άλλες συνθήκες θα έκανες με το αγόρι σου, τώρα θα τις μοιράζεσαι με τις φίλες σου ή τις αδερφές σου ή τη μαμά σου. Ξαφνικά, το θέατρο ή το σινεμά, το μάθημα χορού ή η εκδρομή, οι καλοκαιρινές διακοπές ή εκείνο το περιβόητο ταξίδι στη Γαλλία θα έχουν άλλον εντελώς αέρα. Καλός ο ρομαντισμός, αλλά καλό είναι επίσης να κάνεις πράγματα και πέρα από τη σχέση σου – τουλάχιστον η single ζωή σε βγάζει από αυτό το βασικό δίλημμα.

 

2. Έχεις όρεξη για γυμναστήριο.

Σιγά μην τον άφηνες ενώ είστε έξω για καφέ για να προλάβεις τη zumba σου ή τη yoga σου. Ούτε με σφαίρες. Σιγά μην έχανες την απογευματινή σας βόλτα ή το ποτό σας, προκειμένου να λιώσεις στον ιδρώτα σκοτώνοντας παράλληλα και καμιά θερμίδα. Δε θα το κάνεις γιατί δε σε απασχολεί, ξέρεις ότι είσαι αρεστή – τουλάχιστον σε ένα άτομο – οπότε έχεις πάρει την επιβεβαιώση σου. Ποιος ο λόγος λοιπόν να ασχοληθείς με το σώμα σου; Λάθος, λάθος, λάθος, τεράστιο λάθος. Πρέπει να ασχοληθείς με το σώμα σου είτε είσαι μόνη σου, είτε έχεις αγόρι. Αν η απουσία συντρόφου βέβαια ταρακουνάει τόσο πολύ την αυτοπεποίθηση σου σε βαθμό που σε κάνει να θες να τελειοποιηθείς, τότε είναι για καλό σου σίγουρα.

 

3. Προσέχεις περισσότερο τον εαυτό σου.

Πως θα ντυθείς, πως θα βαφτείς, πως θα κάνεις τα μαλλιά σου. Αντί να βγαίνεις έξω λες και μόλις ξύπνησες, είσαι πάντα προσεγμένη σαν να πρόκειται να πετύχεις τον Bradley Cooper στη γωνία του σπιτιού σου. Αν το ότι έχεις αγόρι σε κάνει να αφήνεσαι, τότε μάλλον σε βλάπτει αυτή η συναισθηματική ασφάλεια. Το θέμα είναι πως η προσοχή που δίνεις στον εαυτό σου και η περιποίηση που κάνεις πριν βγεις, δε θα έπρεπε να επηρεάζεται καν από το relationship status σου (σ’ έναν ιδανικό κόσμο).

 

δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *