5 λεπτομέρειες που σου ξέφυγαν στο videoclip του Born This Way

Tο Born This Way στο μικροσκόπιο. 5 κρυμμένα μυστικά:

1. To κομμάτι που ακούγεται στις πρώτες σκηνές του “Born This Way“, είναι το main theme από το αριστούργημα του Alfred HitchcockVertigo” (1958), διά χειρός Bernard Herrmann.

2. Ο άνδρας-σκελετός που εμφανίζεται στο clip δίπλα στη Gaga είναι ο Zombie Boy, κατά κόσμον Rick Genest, το μοντέλο που έχει καλύψει όλο του το πρόσωπο -και σχεδόν όλο του το σώμα- με τατουάζ που τον κάνουν να μοιάζει με ζωντανό σκελετό.

3. Προς το τέλος του video, η Gaga εμφανίζεται με κενό ανάμεσα στα δύο μπροστινά δόντια, a la Madonna.

4. Στο ίδιο σημείο θα μπροούσε να θεωρηθεί ότι η Gaga αναφέρεται στο παρελθόν της, όταν, όπως έχει πει η ίδια, οι συμμαθητές της την φώναζαν “Rabbit Teeth” (“κουνέλι”).

5. Προς το τέλος του clip, η Gaga εμφανίζεται να περπατάει σ’ένα σκοτεινό στενό φορώντας σμόκιν και λευκά γάντια βλ. Michael Jackson.

Το video έχει προκαλέσει αμέτρητα σχόλια σε μουσικά sites και blogs, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι το video περιέχει κρυμμένες αναφορές που θυμίζουν, μεταξύ άλλων, τη μόδα του Alexander MacQueen, τον πίνακα του Michelangelo “Τελευταίος Πειρασμός”, σκηνές από το “Sin City” αλλά και θρησκευτικές/μυθολογικές παραπομπές.

Τα σχόλια δικά σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *