5 από τις πιο επικές συμμετοχές που έχουν περάσει από την Eurovision!

O Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός της Eurovision, πέρα από τα τραγούδια κάθε χρονιά διαγωνίζονται και στο ποια συμμετοχή θα μας μείνει ανεξίτηλη! Και όχι πάντα για καλό. Είτε με τολμηρές στιλιστικές επιλογές, είτε ως παρουσίαση στο stage είτε επειδή σαν σύνολο δεν το λες βρε παιδί μου και κάτι απλό.

Wild Dances- Ruslana (Ουκρανία 2004)

Το νικητήριο τραγούδι της Ουκρανίας με την Ruslana, κατέκτησε την πρώτη θέση με την συμμετοχή η οποία σίγουρα ξεχώρισε λόγω πρωτοτυπίας και σεξαπίλ της τραγουδίστριας αλλά σίγουρα μας έμεινε αξέχαστη λόγω του όλο «Ηρακλής και Ζήνα» mood που επικράτησε στη σκηνή, μόνο κένταυροι λείπανε. Βέβαια το κιτς και το υπερβολικό έχει ένα παραπάνω λόγο στον διαγωνισμό.

S.A.G.A.P.O – Μιχάλης Ρακιτζής (Ελλάδα 2002)

Και τι δεν είχαμε ακούσει γι αυτή μας την συμμετοχή στον Διαγωνισμό, ένα τραγούδι αμφιλεγόμενο τόσο για τους στίχους του όσο και για την εμφανισή του. Όλες αυτές οι ρομποτικές στολές και το ρομποτικό χορευτικό και κάτι φήμες περί  play back δεν μας ανέβασαν και πολύ στην κατάταξη κατακτώντας την 17η θέση. Εντάξει μπορούμε τουλάχιστον να πούμε ότι πρωτοτυπήσαμε και μείναμε έστω γι αυτό στην μνήμη της Ευρώπης εκείνη την χρονιά.

Verka Serduchka – Dancing Lasha Tumbai (Ουκρανία 2007)

Μάλλον η Ουκρανία ήξερε πώς να αγγίζει τις πρώτες θέσεις με έναν δικό της τρόπο. Αυτή η συμμετοχή του Verka Serduchka  που κατέκτησε την 2η θέση μπέρδεψε λίγο τους Εurofans και τους διασκέδασε κατά κάποιο τρόπο. Η σκηνή «πλημμύρισε» από παγιέτες και ο τραγουδιστής τα έδωσε όλα ντυμένος μέσα στο στρας , το χορευτικό ήρθε και έδεσε με την όλη εμφάνιση, απογειώνοντας την ενέργεια που μετέφερε το τραγούδι.  Ας  μην επαναλαμβανόμαστε λέγοντας ότι το κιτς για κάποιες χρονιές είχε πρωταρχικό λόγο στην Eurovision.

Συνέχισε στην επόμενη σελίδα. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *