10 απλοί τρόποι να μειώσεις το άγχος σου!

Μη σκας χωρίς λόγο!


 

 

Το άγχος δεν είναι πάντα κακό, εξαρτάται από το βαθμό και τον τρόπο που το βιώνει ο κάθε άνθρωπος.

Υπάρχει το καλό άγχος, αυτό το χαριτωμένο σπρώξιμο που νιώθεις μέσα σου κάθε φορά που πρέπει να κάνεις κάτι και το παραμελείς. Τότε, έρχεται το άγχος με το καλό του ραβδί και σε κάνει να τακτοποιείς τις δουλειές και τις υποχρεώσεις σου στην ώρα τους. Από την άλλη, υπάρχει το (απαίσιο) κακό άγχος.

Αυτό που δε σ’ αφήνει να κοιμηθείς πριν από ένα σημαντικό τεστ, που σε κάνει να τρως τα νύχια σου και οτιδήποτε βρεις στο σπίτι προκειμένου να ξεχαστείς, που κάνει τα μαλλιά σου να πέφτουν πιο πολύ από το κανονικό, που σου μαυρίζει τη ζωή και επισκιάζει κάθε στιγμή.

Όποιο τύπο άγχους και να βιώνεις, αν θεωρείς ότι σε κουράζει και σε ταλαιπωρεί, τότε πρέπει να το βγάλεις από τη ζωή σου χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ακολουθούν μερικές προτάσεις που θα σε κάνουν είτε να το μειώσεις αισθητά είτε να το διώξεις από την καθημερινότητα σου για πάντα!

1. Διαλογισμός. Αυτό έχω σκοπό να το δοκιμάσω και γω. Το δικό μου άγχος δεν ξέρω καν αν είναι καλό ή κακό, σίγουρα είναι μοχθηρό – σου’ ρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις. Ο διαλογισμός ουσιαστικά αποφορτίζει το μυαλό σου και είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και μόνη σου στο σπίτι. Τι χρειάζεσαι; Άνετα ρούχα, ένα χαλάκι γυμναστικής για να καθήσεις και σωστές αναπνοές. Το μυστικό είναι να αναπνέεις αργά και βαθιά, προσπαθώντας να τραβήξεις το μυαλό σου από τη σκέψη που σε βασανίζει και να το στείλεις σε κάτι πιο ανέμελο. Το γνωστό happy place είναι το μέρος που πρέπει να αποθηκεύσεις στο μυαλό σου για να μεταφέρεσαι εκεί νοητά όταν οι δυσάρεστες σκέψεις σου σε πνίγουν.

 

2. Τσάι με βότανα. Ένα ρόφημα μπορεί να σε ηρεμήσει από εκεί που δεν το περιμένεις. Είναι ένας φυσικός τρόπος που δεν επιβαρύνει καθόλου τον οργανισμό σου και τον χαλαρώνει στο λεπτό, μιας και υποβοηθάει τα αγγεία του αίματος και τους μύες του σώματος.

 

3. Κράτα ημερολόγιο. Όχι τόσο για να θυμάσαι τι έκανες την προηγούμενη Πέμπτη, αλλά για να γράφεις σκέψεις/αγωνίες/άγχη και να τα βγάζεις όλα από μέσα σου. Έπειτα, μπορείς να τα διαβάζεις και να κάνεις την αυτοκριτική σου – αξίζει να αγχώνεσαι τόσο για να προλάβεις να δεις όλες τις φίλες σου σε ένα ΣΚ; Κάτι τέτοιο θα έπρεπε κανονικά να σ’ ευχαριστεί και όχι φυσικά να σου δημιουργεί άγχος.

 

δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *