Τι λέει η επιστήμη για όσους φιλούν καλά;

 

 

 

Υπάρχει, ωστόσο, επιστημονική απάντηση στο γιατί κάποιοι φιλούν καλά, άλλοι μέτρια κι άλλοι πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να φτάσουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο; Μάλλον ναι, και κρύβεται στο ότι κάποιοι είναι απείρως πιο παρατηρητικοί και με όλο το φάσμα των αισθήσεων τους, την ώρα που ανταλλάσσουν ένα φιλί. Δεν επικεντρώνουν μόνο στα χείλη του άλλου, αλλά στην ηχητική της στιγμής, στον τρόπο με τον οποίο αντιδρά το σώμα τους στο ερέθισμα, κοινώς στο σύνολο των αισθήσεων, που, συνήθως, λόγω της συναισθηματικής φόρτισης τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται σε συναγερμό.

Πέρα από τις επιστημονικές αναλύσεις, σε πραγματείες, που όμως έγιναν best seller, όπως η “Τέχνη του Φιλιού” του William Cane, αναφέρονται μερικές χρηστικές οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιος να βελτιώσει τον τρόπο που φιλάει. Έτσι, στις συμβουλές που απευθύνονται στον γυναικείο πληθυσμό βρίσκει κανείς τα εξής:

– Ανοίξτε λίγο περισσότερο τα χείλη σας. Τα μισάνοιχτα χείλη, όσο κι αν θεωρούνται σύμβολο ερωτισμού και σαγήνης, λίγα έχουν να προσφέρουν σε κάποιον που αγωνίζεται να σας φιλήσει, αλλά συναντά εμπόδια σε ένα ζευγάρι χείλη που ούτε συνεργάζονται, ούτε αποχωρούν από τη “μάχη”. Να κάτι κουραστικό…

– Η ενεργή συμμετοχή δείχνει ενδιαφέρον και δημιουργεί επιπλέον κίνητρο για τον παρτενέρ. Μην οπισθοχωρείτε και μην αφήνετε να κάνουν όλη τη δουλειά οι άλλοι.

– Το φιλί δεν είναι κάτι που συμβαίνει χωρίς συμμετοχή των υπόλοιπων σημείων του σώματος, ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει σκοπό να προχωρήσει άμεσα στο επόμενο βήμα. Τα χάδια στο πρόσωπο, στα μαλλιά, στον αυχένα, περνούν το μήνυμα της οικειότητας, χωρίς να δίνουν πράσινο φως για την όποια εξέλιξη.   Στον αντρικό πληθυσμό, πάλι, το βιβλίο που στηρίζεται επίσης στην έρευνα του Bohannon έχει να προσφέρει τα εξής διαφωτιστικά:

– Μην αφήνετε τη γλώσσα σας να κάνει εισβολή στο στόμα της. Είναι κάτι που δεν ενθουσιάζει κανέναν ανεξαρτήτως φύλου.

– Μην προσπερνάτε το ζήτημα της αναπνοής, ακούστε την αναπνοή του άλλου και κυρίως σιγουρευτείτε ότι του επιτρέπεται να αναπνεύσει.

– Η επιθετικότητα δεν εκτιμάται. Η ευγένεια πάλι και η προσπάθεια να συντονιστείτε με το τέμπο της/του συντρόφου, ναι. – Και κυρίως, ποτέ – μα ποτέ- μην ξεχνάτε την υγιεινή του στόματος. Η βαριά ανάσα, που μυρίζει τσιγάρα και ποτό ή καφέ είναι σέξι μόνο στις ταινίες. Στην πράξη, το να ξεχάσετε να πλύνετε τα δόντια σας, μπορεί να εξελιχθεί σε μία εξαιρετικά δυσάρεστη εμπειρία για την/τον παρτενέρ.

via 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *