Best Of 2015: Αυτή είναι η ανασκόπηση του Twitter - Mad TV
Best Of 2015

Best Of 2015: Αυτή είναι η ανασκόπηση του Twitter

Best Of 2015: Αυτή είναι η ανασκόπηση του Twitter

Τα γεγονότα στο Παρίσι, το Charlie Hebdo, το προσφυγικό, εκλογές ανά τον κόσμο αλλά και… το «φόρεμα» και η Κέιτλιν Τζένερ στα δημοφιλέστερα θέματα της χρονιάς που φεύγει.


Αν συνέβη στον κόσμο, συνέβη στο Twitter, είναι το «μότο» των υπευθύνων του κοινωνικού δικτύου που ανακοίνωσαν την Δευτέρα, λίγο πριν εκπνεύσει το 2015, τα γεγονότα που σημάδεψαν την χρονιά που πέρασε. Τα κριτήρια βέβαια για το Twitter δεν είναι ιστορικά, πολιτικά ή κοινωνικά, αλλά κατά κάποιον τρόπο, «απλώς» αριθμητικά.

Η αξιολόγηση έγινε βάσει της απήχησης που είχαν τα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει στους χρήστες του Twitter παγκοσμίως, όπως αποδεικνύεται από την χρήση των hashtags. Στην πρώτη θέση, όπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, τα γεγονότα στο Παρίσι: Τόσο οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοέμβρη, όσο και η επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo τον Ιανουάριο. Στα πρώτα trends για το 2015 περιλαμβάνονται ακόμα το προσφυγικό, εκλογικές αναμετρήσεις ανά τον κόσμο, το γυναικείο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, αλλά και το «φόρεμα» και η μεταμόρφωση της Κέιτλιν Τζένερ. Το ίδιο το δίκτυο, στην ανακοίνωσή του, δεν κατατάσσει σε αριθμητική λίστα τα θέματα, αλλά τα παραθέτει κατά απήχηση:

 

#PrayForParis και #JeSuisCharlie

Τα hashtags αυτά έγιναν παγκόσμιες εκκλήσεις αλληλεγγύης, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Από κοντά και το #PortOuverte (=ανοιχτές πόρτες) το hashtag που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη, ενώ οι επιθέσεις βρισκόταν σε εξέλιξη.

 

#BlackLivesMatter

Ένα από τα πιο δυνατά κινήματα του 2015, το hashtag ξεκίνησε μετά τα γεγονότα στο Φέργκιουσον και εξαπλώθηκε παράλληλα με τα περιστατικά αστυνομικής βίας κατά μαύρων στις ΗΠΑ.

 

#HomeToVote και #LoveWins

Δύο hashtags που δημιουργήθηκαν για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, ιδίως μετά την αναγνώριση του γάμου σε ΗΠΑ και Ιρλανδία.

 

#RefugeesWelcome

Ένα από τα trends που δημιουργήθηκαν για το προσφυγικό ζήτημα, ενώ μέσω αυτού πολίτες στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο καλούσαν σε άνοιγμα των συνόρων και υποδοχή των προσφυγικών ροών από την Συρία, κατά κύριο λόγο, αλλά και την Αφρική.

 

#IStandWithAhmed

Ο μικρός αφροαμερικανός έχει θέμα παγκοσμίως, όταν οι δάσκαλοί του στο σχολείο κάλεσαν τις ειδικές δυνάμεις, θεωρώντας πως το αυτοσχέδιο ρολόι που είχε κατασκευάσει μόνος του ήταν βόμβα. Το κίνημα υποστήριξης ήταν τεράστιο και ο Αχμέντ είδε να γράφει tweet γι’ αυτόν και ο πρόεδρος Ομπάμα.

 

Εκλογές

Αργεντινή, Καναδάς, Σιγκαπούρη, Ινδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ελλάδα, ήταν μερικές μόνο χώρες όπου διεξήχθησαν εκλογές φέτος. Με παρόμοια μεταξύ τους hashtags, έγιναν σε κάθε περίπτωση από τα πιο δημοφιλή trends στο Twitter.

 

#FIFAWWC

Αφορούσε στο γυναικείο παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου που διεξήχθη φέτος.

 

#PlutoFlyby

Ο πλανήτης Πλούτωνας μας αποκάλυψε κάποια από τα μυστικά του, που όπως φαίνεται κέρδισαν το ενδιαφέρον των χρηστών παγκοσμίως.

 

Το «φόρεμα»

Μια φωτογραφία του ίδιου φορέματος και μια ατέλειωτη συζήτηση, αν αυτό ήταν μπλε και μαύρο #BlueandBlack ή άσπρο και χρυσό #WhiteandGold.

 

Caitlyn Jenner

Ο νέος λογαριασμός στο Twitter που άνοιξε η Κέιτλιν Τζένερ αμέσως μετά την αλλαγή φύλου έφτασε πιο γρήγορα από όλους στην ιστορία το ένα εκατομμύριο ακολούθους.

πηγή

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Best Of 2015

More in Best Of 2015

Αυτά τα video clip του YouTube είδαμε περισσότερο στην Ελλάδα το 2015

Evangelos GiannopoulosDecember 31, 2015

Best Of 2015: Οι τηλεοπτικές στιγμές που θα μας μείνουν αξέχαστες

Evangelos GiannopoulosDecember 31, 2015

Οι καλύτερες φωτογραφίες της χρονιάς που μας αφήνει!

Evangelos GiannopoulosDecember 31, 2015

Τα 45 μεγαλύτερα καθημερινά προβλήματα του 2015! Μια ..γελοιά ανασκόπηση

Evangelos GiannopoulosDecember 30, 2015

Best Of 2015: Οι χειρότερες και πιο αστείες στιγμές των διάσημων για το 2015

Evangelos GiannopoulosDecember 23, 2015

Best Of 2015: Τι έψαξαν οι Ελληνες στο Google το 2015

Evangelos GiannopoulosDecember 16, 2015

Best Of 2015: Τα 15 έργα τέχνης του δρόμου που μας γοήτευσαν το 2015!

SpirosDecember 15, 2015

Best Of 2015: Τα πιο Top Music Videos του YouTube για το 2015!

SpirosDecember 11, 2015

Best Of 2015: Αυτοί είναι οι 15 πιο ακριβοπληρωμένοι μουσικοί για το 2015

Evangelos GiannopoulosDecember 10, 2015