Αυτή είναι η «χωματερή» των iPhones - Mad TV
Tech

Αυτή είναι η «χωματερή» των iPhones

Αυτή είναι η «χωματερή» των iPhones

Η Apple καταστρέφει τα προϊόντα της με τον ίδιο προσεκτικό τρόπο που τα δημιουργεί. Η εταιρεία δεν διαθέτει μόνο μονάδες κατασκευής iphones, ipads και iMacs, αλλά και εργοστάσια που καταστρέφουν τα προϊόντα της.


 

Ένα από αυτά τα εργοστάσια βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ και φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο.

Η μονάδα είναι μία από τις λίγες που βρίσκονται διασκορπισμένες σε όλο τον κόσμο για να καταστρέψει και κατόπιν να ανακυκλώσει τα iPhones και διαδικασία υπόκειται σε αυστηρές προδιαγραφές και μυστικότητα προκειμένου να αποσυναρμολογηθούν τα εξαρτήματα.

Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι τίποτα δεν πάει χαμένο.
Η Apple έχει πουλήσει πάνω από 570 εκατομμύρια iPhones από τη στιγμή που ο Steve Jobs αποφάσισε να «ξαναδημιουργήσει το τηλέφωνο», εννέα χρόνια νωρίτερα. Η Apple δεν γνωρίζει πόσα από εκείνα τα κινητά κυκλοφορούν ακόμη στην αγορά, στα χέρια του δεύτερου, τρίτου ή τέταρτου ιδιοκτήτη τους ή ακόμη και ξεχασμένα σε κάποιο συρτάρι, ωστόσο θέλει να εξασφαλίσει ότι αυτά που καταλήγουν στις χωματερές είναι ελάχιστα.

1455677616348

Αυτή είναι και η βασική αποστολή της συγκεκριμένης μονάδας στο βιομηχανικό πάρκο του Χόνγκ Κόνγκ στην περιοχή Γουέν Λόνγκ η οποία ανήκει στην ανάδοχο κατασκευάστρια εταιρεία της Apple, Li Tong Group. Παρά το γεγονός ότι και άλλες πολυεθνικές επιχειρήσεις όπως είναι η HP, Huawei, Amazon και η Microsoft ακολουθούν πρωτόκολλα για τις μεθόδους καταστροφής και ανακύκλωσης των προϊόντων τους, εκείνο της Apple είναι το πιο αυστηρό και λεπτομερές, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι άνθρωποι που εμπλέκονται στη διαδικασία.
«Πιστεύω ότι αυτό είναι και εκείνο που ο κόσμος περιμένει από εμάς, νομίζω ότι οι πελάτες μας έχουν θέσει ψηλά «τον πήχη», αναφέρει ο επικεφαλής της εταιρείας για θέματα περιβάλλοντος, Lisa Jackson και συμπληρώνει ότι «πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία καθώς τα εξαρτήματα των προϊόντων είναι απίστευτα περίπλοκα».
Στις επιχειρήσεις ανακύκλωσης ηλεκτρονικών είθισται να ανακυκλώνεται το 70% (κατά βάρος) των συσκευών που παρήχθησαν επτά χρόνια νωρίτερα. Όπως σημειώνει η Jackson, η Apple το ξεπερνά αυτό το ποσοστό και φθάνει το 85% συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων προϊόντων που δεν είναι της Apple και τα έχουν φέρει οι πελάτες.
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συλλέξει από όλο τον κόσμο και να καταστρέψει πάνω από 9 εκατομμύρια iPhone 3GS, τα οποία είναι μοντέλα του 2009. Και αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι οι πωλήσεις των iPhones σκαρφάλωσαν στις 15 εκατομμύρια μονάδες κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, η καταστροφή και ανακύκλωση των προϊόντων της Apple είναι μια επιχειρηματική δράση που γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, το 2014 συνέλλεξε πάνω από 40.00 τόνους από ανακυκλωμένες συσκευές συμπεριλαμβανομένων και υλικών όπως είναι ο χάλυβας, σε ποσότητες που είναι ικανές να χτιστούν 100 μίλια σιδηροδρομικών γραμμών.
Η διαδικασία ξεκινά από τα εκατοντάδες καταστήματα της εταιρείας σε όλο τον κόσμο στο φυσικό χώρο ή online όπου η επιχείρηση προσφέρει πιστοποιητικά δώρου για να δελεάσει τους ιδιοκτήτες των iPhones να ξαναπουλήσουν τις συσκευές τους.

 

 

πηγή

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Tech

GameAthlon έρχεται για ακόμη μία χρονιά

To GameAthlon έρχεται για ακόμη μία χρονιά στο γήπεδο του Tae Kwon Do

Thodoris TsolisMay 25, 2018
κάνεις mute κάποιον στο Instagram

Εισακούστηκαν οι προσευχές μας! – Μπορείς επιτέλους να κάνεις mute κάποιον στο Instagram

Maria CheimonidouMay 23, 2018
πράγματα που ασφαλίζουμε

4 άχρηστα πράγματα που ασφαλίζουμε (+1 σούπερ χρήσιμο)

Thodoris TsolisFebruary 18, 2018
παλιότερα iPhone πιο αργά

Η Apple παραδέχτηκε ότι κάνει επίτηδες τα παλιότερα iPhone πιο αργά και προσφέρει έκπτωση για αντικατάσταση μπαταρίας

Maria CheimonidouDecember 30, 2017
Smartphone εκρήγνυται στην τσέπη ενός άντρα-Δείτε το βίντεο

Smartphone εκρήγνυται στην τσέπη ενός άντρα – Δείτε το βίντεο!

Asteropi ChainaOctober 10, 2017
Γιατί ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιήσεις την αναγνώριση προσώπου του iPhone X;

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιήσεις την αναγνώριση προσώπου του iPhone X

Asteropi ChainaOctober 6, 2017
Nokia

H Nokia πρωτοπορεί και πάλι

Asteropi ChainaOctober 6, 2017

Η Apple επιβεβαιώνει πρόβλημα με το ακουστικό του iPhone 8

SpirosSeptember 28, 2017
πρώτες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το iPhone 8

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με το iPhone 8, από επαγγελματίες φωτογράφους

SpirosSeptember 26, 2017