Τι είναι η κατηγορία “VIDEO WITH A CAUSE” που προστέθηκε στα φετινά #MADVMA17;

Με ποιο κριτήριο έχουν επιλεγεί τα υποψήφια videoclip;

Στα φετινά MAD Video Music Awards προστέθηκε μια νέα κατηγορία με την ονομασία video with a cause. Δεν είναι τα πιο ακριβά ούτε τα πιο φαντασμαγορικά βιντεοκλίπ. Είναι τα κλιπ που μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά μας. Τα βιντεοκλίπ εκείνα που μας ευαισθητοποιούν, μας προβληματίζουν, μας εφιστούν την προσοχή σε ένα κοινωνικό θέμα που (θα έπρεπε να) μας απασχολεί όλους.

GET YOUR TICKET NOW

Ας δούμε αναλυτικά για ποιο λόγο είναι υποψήφιο το καθένα.

Don’t Let Me Down – Cammora

Το story: Ένα κοριτσάκι περνά χαρούμενες στιγμές με τον πατέρα της, απολαμβάνοντας γεύματα σε εστιατόρια, βόλτες, παιχνίδια στο Λούνα Παρκ. Την προσοχή του κοριτσιού όμως τραβάνε οι άστεγοι που συναντούν όπου πάνε…

Το μήνυμα: Κάποιες φορές το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ενδιαφέρεσαι για αυτά που οι πολλοί αδιαφορούν.

Στην περιγραφή του βίντεο αναφέρεται:

“Μέσω του Awaken Music Project και αυτή την συνεργασία με τους Γιατρούς Του Κόσμου μας δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να ζητήσουμε την πολύτιμη βοήθειά σας.
Τα έσοδα της ψηφιακής εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου video clip στο YouTube θα δοθούν για την οικονομική ενίσχυση των Ξενώνων φιλοξενίας των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας.
Οι Γιατροί του Κόσμου προσφέρουν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες για περισσότερα από 25 χρόνια.”

Μια Μέρα Ξύπνησα – Ευρυδίκη

Το story: Ένα κορίτσι στέκεται ακίνητο και ανέκφραστο, όσο ένα επιτελείο το ντύνει, του προσθέτει αξεσουάρ, του φτιάχνει τα μαλλιά. Το κορίτσι γίνεται γυναίκα και η ίδια διαδικασία συνεχίζεται…

Το μήνυμα: Μια σύγχρονη γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί σε πολλούς και συχνά αντικρουόμενους ρόλους… Πόσο εύκολο είναι να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής;

Χρυσό Αυγό – Πάνος Μουζουράκης

Το story: Ένας πατέρας διαπληκτίζεται με τον γιο του και πάνω στον τσακωμό τον χαστούκιζε. Εκείνος φεύγει εκνευρισμένος από το σπίτι και ένας φαύλος κύκλος βίας ξεκινά όταν μια γυναίκα κατά λάθος πέφτει πάνω του στο δρόμο.

Το μήνυμα: Η βία φέρνει βία. Απλώς σπάσε την αλυσίδα.

Δεν Το Αντέχω – Γιώργος Παπαδόπουλος

Το story: Μέρος του τραγουδιού επικοινωνείται στη νοηματική. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες και σπάνιες φορές που η γλώσσα των κωφαλάλων έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Δεν Σου Χρωστάω Αγάπη – Ελένη Φουρέιρα

Το story: Μια γυναίκα εμφανίζεται ως θύμα κακοποίησης από το σύντροφό της.

Το μήνυμα: Αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο.

«Εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια έχουν υποστεί τον πόνο, βασανίζονται και παραβιάζονται – θηριωδίες πέρα από οτιδήποτε έχω ακούσει ποτέ ή θα μπορούσα να φανταστώ…
Για ένα πρόβλημα τόσο μεγάλο και τόσο πολύπλοκο, όσο είναι η γυναικεία κακοποίηση, από που πρέπει να ξεκινήσουμε για να σταματήσει; Αυτό που έχω σκεφτεί και αυτό που πιστεύω είναι απο κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε, οπουδήποτε, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε. Θα πρέπει να δράσουμε.
Όσο διαβάζετε αυτές τις λέξεις, σκεφτείτε την ανθρωπιά σας. Σκεφτείτε για μια στιγμή αν εσείς ή η αδελφή σας, η μητέρα σας ή η κόρη σας, ή κάποια γυναίκα που γνωρίζετε ζει μια τέτοια δύσκολη κατάσταση…. και δράστε!»

Charlize Theron (UN ambassador για την ειρήνη και ιδρυτικός μέλος της καμπάνιας κατά του βιασμού των γυναικών)

Τα λόγια της Charlize Theron, ενώ η ίδια έχει βιώσει ενδοοικογενειακή βία κατά τα παιδικά της χρόνια, ήταν αυτά που μας ενέπνευσαν να περάσουμε το μήνυμα της δράσης ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση.
Καμία γυναίκα δεν πρέπει να βιώνει την παραβίαση, πίεση, λεκτική βία, κακοποίηση και πόνο. Ας διαδώσουμε το μήνυμα αυτό μέσα απο τη μουσική και τη δράση μας!

 

Ψήφισε το αγαπημένο σου ΕΔΩ.

Δες στη σκηνή πολλούς από τους υποψήφιους καλλιτέχνες, στις 27 Ιουνίου, στα MAD VMA 2017. Κλείσε το εισιτήριό σου εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *