Βέφα Αλεξιάδου: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να χάνεις το παιδί σου. Πρέπει να φανώ δυνατή για τις εγγονές μου»

H Βέφα Αλεξιάδου, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της για τον χαμό της κόρης της, ο οποίος συγκλόνισε όχι μόνο την ίδια και όλη την οικογένειά της, αλλά και το πανελλήνιο.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να χάνεις το παιδί σου, είμαι παλικάρι, είμαι δυνατή, έχω περάσει πολύ δύσκολα στη ζωή μου αλλά αυτό πόνεσε. Πάει η Αλεξία μου, πάει το παιδί μου. Δεν έφυγε με θυμό αλλά με ένα τεράστιο παράπονο, μία μεγάλη πίκρα. Ίσως όμως πια ούτε αυτό έχει σημασία. Σημασία έχει ότι η κόρη μου, η ζωή μου, το βλαστάρι μου έφυγε από τη ζωή. Πάει το κοριτσάκι μου. Έβγαλα πίκρα και παράπονο. Τι νόημα έχουν όλοι οι έπαινοι και τα υπέροχα σχόλια των media κατόπιν εορτής, μετά το θάνατο της; Πες μου σε παρακαλώ. Όσο ζούσε, της έκανε κανείς μια παρουσίαση, να επαινέσει το έργο της, να τιμήσει μια άξια Ελληνίδα γυναίκα που πρόβαλε την Ελλάδα κι ήταν πρότυπο προς μίμηση για κάθε άλλη Ελληνίδα;», δήλωσε η ίδια.

Και κατόπιν πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από το να χάνεις το παιδί σου. Παρακαλώ το Θεό να μου δώσει τη δύναμη να αντέξω τον πόνο, να μου δώσει το κουράγιο να σταθώ από εδώ και πέρα κοντά στις δυο εγγόνες μου και γιαγιά και μάνα. Είμαι παλικάρι είμαι δυνατή, έχω περάσει πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Στη διάρκεια της ζωής μου αντιμετώπισα το χαμό αρκετών αγαπημένων προσώπων. Στην τρυφερή ηλικία των 7 χρόνων έχασα τον πατέρα μου. Στα 11 μου χρόνια τον θείο μου, αδελφό της μητέρας μου! Στη συνέχεια δυο αγαπημένες αδελφικές φίλες, κατόπιν τη γιαγιά, κι αργότερα τη μητέρα, και το σύζυγο μου. Κανένας από αυτούς δεν συγκρίνεται με το χαμό του παιδιού μου. Έχασα το βλαστάρι μου, έχασα το κοριτσάκι μου! Έφυγε η Αλεξία μου, η συνεργάτης μου, η γλυκιά παρεούλα μου, στα ταξίδια μας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο! Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Κίνα, Μαρόκο, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία! Τι να πρωτοαναφέρω. Καλεσμένες απο τους ομογενείς, προβάλαμε την Ελλάδα, παρουσιάζοντας την κουζίνα της. Το προσεχές Σαββατοκύριακο ήταν να πάμε στη Σύρο και στις 17 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη».

Στη συνέχεια τόνισε στο protothema.gr: «Η Αλεξία μου ήταν δυνατό μυαλό, αγωνίστρια , με δυο χρυσά χέρια η Αλεξία, μαθήτευσε την τέχνη της κουζίνας κοντά μου. Ήμουν περήφανη γι αυτή, την καμάρωνα και χαιρόμουν που θ’ αφήσω τη συνέχιση του έργου μου στα άξια χέρια της. Πιστεύω να αξιώσει ο Θεός να γαλουχήσω τη μικρή εγγονή μου Βέφα, που κληρονόμησε από τη μητέρα της την αγάπη για την κουζίνα και να είναι αυτή η άξια διάδοχος και των δυο μας. Κάτοχος πτυχίου οικονομικών του Αγγλικού Πανεπιστημίου Queen Mary και MBA του London city University η γλυκιά κορούλα μου ανεδείχθη σε μια επιτυχημένη επιχειρηματία εκδίδοντας ένα μοναδικό για την Ελλάδα περιοδικό μαγειρικής που στάθηκε στην αγορά χωρίς έσοδα διαφήμισης αλλά μόνο την αγάπη των χιλιάδων αναγνωστριών του που το λάτρεψαν. Πριν λίγες ημέρες γιόρτασε 10 χρόνια επιτυχημένης πορείες. Στη μνήμη της αφιερωμένο θα κυκλοφορήσει το πανηγυρικό Χριστουγεννιάτικο τεύχος που το είχε ήδη ετοιμάσει».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *