TreePines: Γνώρισε το ελληνικό μουσικό project που κάνει επιτυχία σε όλο τον κόσμο!

Μιλήσαμε με τον Μάκη Νταφόπουλο, τον Makdaf, του project TreePines και μάθαμε για τη lounge και chillout μουσική, το ραδιοφωνικό σταθμό του project και τις μελλοντικές δουλειές του!

Το TreePines είναι ένα μουσικό project που ξεκίνησε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού ChilloutTreePines. Η μουσική που παίζουν είναι chillout και lounge και έχουν μεγάλη απήχηση στους φαν του είδους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

TreePines

Για να μάθεις περισσότερα για το TreePines αλλά και τη lounge μουσική διάβασε την συνέντευξη που μας παραχώρησε ο ιδρυτής του project!

Πώς ξεκίνησες το ραδιόφωνο;

Το ράδιο ξεκίνησε σαν χόμπι και αυτό είναι πάλι κάτι που δεν περίμενα με τίποτα να πάει τόσο καλά. Τώρα κλείνουμε ένα χρόνο με το ChilloutTreePines και σε αυτό το διάστημα μας έχουν ακούσει 160.000 κόσμος και έχουμε πολλούς φανατικούς του είδους που όχι μόνο μας ακούνε, αλλά μας στέλνουν και μηνύματα από χώρες όπως η Αμερική, Γερμανία, Περού, Ιαπωνία και από όλο το κόσμο. Ο σταθμός μας, ChilloutTreePines, είναι και στο Tunein και αυτή την εποχή έχω την χαρά και την τιμή να συνεργάζομαι με την Αφροδίτη Σημίτη στον JoinRadio κάθε Κυριακή βράδυ.

Μίλησε μας για τη δισκογραφική σου εταιρεία και τις δουλειές που έχουν κυκλοφορήσει μέσω αυτής.

Η δισκογραφική μου εταιρεία είναι στην Ιταλία με έδρα το Μιλάνο και λέγεται “Huwy Records”. Όταν ξεκίνησε πέρυσι το project του ραδιοφωνικού σταθμού ChilloutTreePines μου στείλανε mail για να βάλω κάποιους καλλιτέχνες τους στο σταθμό. Σε επόμενα mail μιλήσαμε για το άλμπουμ που είχα ανεβάσει στο Soundcloud (το “Night whisper voices” από TreePines – makdaf) και μου έκαναν πρόταση να υπογράψω συμβόλαιο στην εταιρεία τους. Στην αρχή υπήρχαν κάποιες δυσκολίες με την ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας) αλλά τώρα είναι όλα καλά.

Τι απήχηση είχε η πιο πρόσφατη δουλειά σου;

Το πρώτο άλμπουμ του project μπήκε στο Top 100 στο ITunes στην Ελλάδα, στη #36 θέση και παραμένει ακόμα στα charts. Στην συνέχεια είχαμε το δεύτερο άλμπουμ “Everything is Moments” που κυκλοφόρησε μετά από 2 μήνες και μπήκε σε μια εβδομάδα στη #2 θέση των charts. Κάναμε και ένα single με House μουσική με το όνομα “Sweet Deep” το οποίο μπήκε και αυτό στα charts και έμεινε για 3 εβδομάδες στη #4 θέση. Έμαθα πρόσφατα ότι το κομμάτι αυτό είχε μπει για ένα διάστημα στο Top 100 του Beatport Digital Market στην Αγγλία. Τέλος είχαμε το “Pure Point” που και αυτό μπήκε στα charts, στην #7η θέση και έτσι τον Αύγουστο όλα τα άλμπουμ του project ήταν στο Top 100 iTunes την ίδια στιγμή.

TreePines

Κομμάτια από τα άλμπουμ του project έχουν επιλεχθεί σε 10 compilation άλμπουμ, 3 από τα οποία είναι από τη Ibiza Discography.

TreePines

Τα άλμπουμ σου είναι ψηλά στο iTunes chart στην κατηγορία lounge. Περίμενες τέτοιου είδους επιτυχία όταν ξεκινούσες;

Φυσικά και δεν το πίστευα με τίποτα ότι θα γινότανε αυτό. Ούτε και τώρα το πιστεύω.

Πώς ξεκίνησε η αγάπη σου με την chillout και lounge μουσική;

Η αγάπη μου για την μουσική υπήρχε από τη παιδική μου ηλικία καθώς και για την σύνθεση υπήρχε πάντα μια ανησυχία αλλά κυρίως σε rock ακούσματα. Το 2005 έτυχε να ακούσω ένα σταθμό στο ίντερνετ που έπαιζε τραγούδια της Ibiza Discography και έπαθα πλάκα με το ύφος και τα ακούσματα της Chillout μπυσικής. Έτσι έγινα φανατικός ακροατής! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να θέλω να γράψω και εγώ κάτι ανάλογο. Στην αρχή δεν περίμενα ότι μπορώ να γράψω ηλεκτρονική  μουσική αλλά τελικά όλα γίνονται και αυτό (το να γράφω ηλεκτρονική μουσική) υπήρχε μέσα μου.

 

Κάποιο νέο project που ετοιμάζεις;

Χωρίς project γίνεται; Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ μας με τίτλο “Remember” που θεωρώ πως είναι ένα από τα καλύτερα μου και τα Χριστούγεννα βγαίνει το “Sweet Deep 2”, η συνέχεια του “Sweet Deep” αλλά με πιο deep house ακούσματα αυτή την φορά. Έχουμε ακόμα και ένα νέο project το “Take your time” από makdaf χωρίς το Treepines! Το Treepines θα κλείσει ως project με το τελευταίο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, το οποίο είναι ήδη έτοιμο. Το όνομα του άλμπουμ θα είναι “Take me away”.

TreePines

Όλα τα social media του project μπορείς να τα βρεις εδώ:

Soundcloud: https://soundcloud.com/dafopoulos-makis-898073741

Facebook: https://www.facebook.com/makdafTreePines/  και https://www.facebook.com/ChilloutTreePines/

Site: http://www.chillouttreepines.com και http://www.makdaf.com

Tunein: https://tunein.com/radio/ChilloutTreePines-s286845/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *