Είναι επίσημο – Αυτά είναι τα 3 τραγούδια από το άλμπουμ του Michael Jackson που δεν είχαν τη φωνή του

τραγούδια από το άλμπουμ του Michael Jackson που δεν είχαν τη φωνή του

Ο λόγος για τα “Breaking News”, “Keep Your Head Up” και “Monster” (συνεργασία με τον 50 Cent), που εμπεριέχονταν στο “Michael”, φέρνοντάς το στην τρίτη θέση του Billboard 200 με 228,000 πωλήσεις σε μία μόλις εβδομάδα.

To 2014, η φαν του Michael Jackson Vera Serova πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Με δική της πρωτοβουλία, μια συλλογική προσφυγή κατά της εταιρίας Angelikson Productions των αδελφών Eddie και James Cascio (προσωπικών φίλων του καλλιτέχνη), έφερε την υπόθεση στα δικαστήρια, κατηγορώντας τα αδέλφια για παραγωγή ψεύτικων τραγουδιών και πώλησή τους μέσω των διαχειριστών της μουσικής του Michael Jackson (Estate), αλλά και της Sony Music Entertainment.

Για καιρό, οι αδελφοί Cascio ισχυρίζονταν πως τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν στο υπόγειο του σπιτιού τους στο New Jersey το 2007, χωρίς κανένα όμως αποδεικτικό στοιχείο. Έφτασαν μάλιστα –αν και καθυστερημένα– στο σημείο να αποδώσουν το αδύναμο αρχικό αποτέλεσμα, σε ένα αυτοσχέδιο, πρόχειρο σύστημα ηχογράφησης που έστησαν στο μπάνιο τους.

Η Vera Serova κατηγόρησε στο ανώτατο δικαστήριο του Los Angeles τους Eddie και James Cascio για απάτη, κατονομάζοντας τον μίμο Jason Malachi και καταθέτοντας μια λεπτομερή έρευνα μουσικής ανάλυσης των τραγουδιών, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα τραγούδια δεν τραγουδήθηκαν στο ελάχιστο από τον Michael Jackson.

Ο Michael Jackson με τον Eddie Cascio το 2009

Κατά τη διάρκεια της υπεράσπισή της, η Sony Music ζήτησε από τους αδελφούς Cascio, να καταθέσουν εναλλακτικά takes και εκδοχές των φωνητικών που δεν χρησιμοποιήθηκαν στην τελική παραγωγή, γρήγορα όμως ενημερώθηκαν πως όλα τα αρχεία για τα τραγούδια από το άλμπουμ του Michael Jackson που δεν είχαν τη φωνή του, είχαν χαθεί ή σβηστεί!

Το 2016, δικηγόροι της Sony και του Michael Jackson Estate, παραδέχτηκαν με καθυστέρηση πως τα τραγούδια «ενδέχεται να είναι ψεύτικα», αναφέροντας πως και οι διαχειριστές του καταλόγου αλλά και η δισκογραφική, έπεσαν θύματα των Cascio, αμελώντας να ερευνήσουν για το αν τα φωνητικά που αγόρασαν και ενέκριναν ήταν όντως αυθεντικά. Το δικαστήριο δεν αποδέχτηκε τους ισχυρισμούς τους.

Στις 21 Αυγούστου 2018, η Sony Music τελικά παραδέχτηκε στο εφετείο της Καλιφόρνια πως οι εν λόγω ηχογραφήσεις δεν περιείχαν φωνητικά του Michael Jackson, ζητώντας όμως παράλληλα να αναγνωριστεί πως είχαν το δικαίωμα τις πουλήσουν ως «τραγούδια του Michael Jackson», ανεξάρτητα από το ότι η φωνή του δεν περιέχεται σε αυτά. Οι τρεις δικαστές έχουν τώρα 90 ημέρες για να αποφασίσουν.

 

Δείτε ακόμα: Δείτε την απάντηση της Madonna στα αρνητικά σχόλια για το αφιέρωμα στην Aretha Franklin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *