To μήνυμα της Καλομοίρας: «Έχω πέσει θύμα bullying- Aγνοήστε τους ηλίθιους που το κάνουν»!

H Καλομοίρα επικοινωνεί πολύ συχνά μέσω των social media και αυτή τη φορά επέλεξε να αναρτήσει ένα κείμενο στο προσωπικό της site, σχετικά με το bullying. Η 29χρονη τραγουδίστρια ευαισθητοποιήθηκε από την είδηση ότι ένα 11χρονο αγόρι, ο Μάικλ, επιχείρησε να αυτοκτονήσει επειδή οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν λόγω της αγάπης του για το «Μικρό μου Πόνυ».

kalomoira2

Με αφορμή λοιπόν αυτό το τραγικό γεγονός, η Καλομοίρα έγραψε ένα συγκινητικό κείμενο, περιγράφοντας την δική της εμπειρία:

«Η καρδιά μου σκίστηκε στα δυο με το που διάβασα αυτή την ιστορία. Στέλνω τις προσευχές μου στον Μάικλ και στην οικογένειά του. Ο 11χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει, και η μητέρα του τον βρήκε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου πλέον αναρρώνει, έχοντας πολύ δρόμο ακόμα.Όσοι από εσάς βρίσκεστε σε ευάλωτη ηλικία και πιστεύετε τις αρνητικές ηλιθιότητες που σας λένε οι άλλοι, ακούστε με σας παρακαλώ: «ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ». Να είστε ο εαυτός σας. Εγώ ως παιδί υπήρξα θύμα bullying στο σχολείο όλη την ώρα. Οι συμμαθητές μου με κορόϊδευαν επειδή τραγουδούσα παντού, λόγω του τρόπου που μιλούσα, και επίσης επειδή οι γονείς μου ήταν φτωχοί και με πήγαιναν στο σχολείο με παλιό αυτοκίνητο! Τα παιδιά έκαναν συνέχεια αστεία με μένα. Ήταν πραγματικά πολύ άσχημο αυτό που ζούσα όταν πήγαινα στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.

kalomoira3

«Μια φορά, η μαμά μου με άφησε να κάνω πάρτι γενεθλίων στο σπίτι, και είχα κατενθουσιαστεί επειδή θα ήταν η πρώτη μου φορά. Την μέρα των γενεθλίων μου ήμουν όλη μέρα έξω και περίμενα τα κορίτσια να εμφανιστούν. Μόνο ένα ήρθε. Το όνομά της ήταν Ντιζάϊρ. Ποτέ δεν θα το ξεχάσω. Ένιωσα τόσο ευγνώμων που εμφανίστηκε και ταυτόχρονα τόσο πληγωμένη που δεν ήρθε καμία άλλη. Αργότερα έμαθα πως τα υπόλοιπα κορίτσια είχαν συνεννοηθεί μεταξύ τους να μην έρθουν στο πάρτι μου. Ήμουν σοκαρισμένη. Μετά από αυτό δεν ξαναέκανα άλλο πάρτι γενεθλίων. Αλλά παράλληλα έγινα και πιο δυνατή. Άρχισα να μελετώ σκληρά, να δουλεύω σκληρά, και κατέληξα να γίνω Πρόεδρος της τάξης μου για δυο συνεχόμενα χρόνια στο Γυμνάσιο, ενώ πήρα και υποτροφία για το Πανεπιστήμιο. Ειλικρινά, αυτό με έκανε να επικεντρωθώ πολύ στα όνειρά μου. Οι άνθρωποι συνέχισαν να κάνουν πλάκα μαζί μου, αλλά όσο μεγάλωνα, τόσο περισσότερο δεν έδινα δεκάρα. Οι γνώμες των άλλων τους οποίους δεν σεβόμουν, δεν με επηρέαζαν”.

«Αν ποτέ νιώσετε μόνοι, ποτέ μην σκεφτείτε πως η μόνη λύση είναι να βλάψετε τον εαυτό σας. Θυμηθείτε. Είναι δικό τους πρόβλημα και όχι δικό σας. Να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας και τις επιλογές σας στην ζωή. Δόξα τω θεώ, εγώ όλους αυτούς τους αγνόησα και συνέχισα να βελτιώνομαι. Αυτό… «δουλεύει»! Σήμερα είμαι 29 ετών, κοιτώ πίσω και γελάω με όλα αυτά. Όλοι αυτοί ήταν ανασφαλείς. Εκείνοι είχαν το πρόβλημα, και όχι εγώ»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *