Το ‘Michael’ είναι το Νο1 selling album παγκοσμίως

Ο Βασιλιάς της Pop συνεχίζει την τεράστια επιτυχία του, αφού το νέο του cd έχει γίνει ήδη χρυσό και πλατινένιο σε 31 χώρες.

Ηνωμένες Πολιτείες
Ο Michael Jackson έδειξε για μια ακόμα φορά ότι η μουσική του δεν γνωρίζει σύνορα, καθώς το album ‘Michael’ (Sony Music/Epic Records) – το πρώτο album σε εννέα χρόνια με νέα τραγούδια – έκανε ντεμπούτο στο #1 την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του και έχει ήδη πουλήσει πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, κάνοντάς το έτσι ένα από τα καλύτερα albums του 2010.

Το περιοδικό TIME το χαρακτήρισε ως “a carefully assembled recreation of his finest moments as a solo artist and a reminder of why we cared about him to begin with“. Το ‘Michael‘ σαφώς και έχει αποδοχή όχι μόνο από τους παθιασμένους φανατικούς τους αλλά και από μια νέα γενιά που τον ανακάλυψαν πρόσφατα. Ο Neil McCormick, ο σπουδαίος κριτικός της rock μουσικής, έγραψε για το London Daily TelegraphIt has the extraordinary confidence of a pop classic and presages an album that may well be Jackson’s best work since his Eighties glory days.

Τα σημερινά αποτελέσματα αναδεικνύουν το όραμα του Michael Jackson που είχε φανταστεί τον κόσμο ως μια χώρα και τους fan του όλους ενωμένους. Ορισμένα στοιχεία για τις πωλήσεις από όλο τον κόσμο δείχνουν τα ακόλουθα:

– Το ‘Michael’ έχει γίνει πλατινένιο σε 14 χώρες όπως στην Αμερική, την Μεγάλη Βρετανία, την Γερμανία, την Γαλλία (Διπλά πλατινένιο), την Ιταλία (Τριπλά πλατινένιο), την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Πολωνία, την Ρωσία, το Βέλγιο, την Τσεχία (Τέσσερις φορές πλατινένιο), τον Καναδά και την Μέση Ανατολή.

– Το album μπήκε κατευθείαν στο #1 της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας.

– Στην Γερμανία πούλησε 85.000 αντίτυπα, σπάζοντας το ρεκόρ για τον δίσκο που πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του μέσα στο 2010.

– Το album πούλησε 113.000 την πρώτη εβδομάδα στην Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιώντας τις καλύτερες πωλήσεις για νέο δίσκο του Michael Jackson από το “Dangerous” – πριν 20 χρόνια.

– Στην Ιαπωνία, το ‘Michael’ είναι το τέταρτο album του Michael Jackson που πραγματοποιεί ντεμπούτο στο Top3. Τα προηγούμενα album είναι τα ‘Bad‘, ‘Thriller‘ και το περσινό ‘This Is It‘.

Το album σηματοδοτεί ακόμα μια κυκλοφορία στα πλαίσια της νέας συμφωνίας μεταξύ του Estate of Michael Jackson και της Sony Music, η οποία ανακοινώθηκε τον Μάρτιο και συνεχίζει την 35χρονη σχέση του καλλιτέχνη και της μουσικής του με την δισκογραφική εταιρεία. Σε αυτή την περίοδο, ο Michael έχει πουλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δίσκους, είχε 13 #1 singles και κυκλοφόρησε το pop φαινόμενο ‘Thriller’ το οποίο παραμένει το best selling album όλων των εποχών με πάνω από 100 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Περισσότερες πληροφορίες για το ‘Michael’ μπορείς να βρείτε στο www.michaeljackson.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *