Το Disneyclub και άλλες 9 συγκινητικές αναμνήσεις που θα ενώνουν για πάντα τη γενιά των 90s

 

 

8. Τα βιβλιαράκια με τα ανέκδοτα από τα Σαΐνια.

sainia1

sainia2
Θυμάστε το περιοδικό Σαΐνια; Για όσους άτυχους δεν το θυμούνται, ήταν, πως να το πω… το Buzzfeed της εποχής.

Αρθράκια για το πως να φτιάξεις το τέλειο ποδήλατο, οι πρώτες διαφημίσεις (μαζί με διαγωνισμούς) για τα χρωματιστά iMac την εποχή που την Apple δεν την ήξερε ούτε η μάνα της, στήλη για ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ (!) και τα απίθανα βιβλιαράκια με τα ανέκδοτα! Πόσο απίθανα!

Το καθένα από τα βιβλιαράκια είχε το δικό του κεντρικό θέμα και απ’ ότι θυμάμαι είχαν και editions με διαφορετικό περιεχόμενο, όπως κάτι στυλ Lifehacks-για-13χρονα. (Στάνταρ ανήκει στις βασικές μου υποσυνείδητες επιρροές για το Φοιτηtips). Νομίζω πως είχαν δώσει και ένα κουτάκι για να τα μαζεύεις – γιατί είχαν κάποια συλλεκτική αξία… για εμάς.

9. Το 10 λεπτά κήρυγμα.

♫ Κήρυγμα ο πατέρας, κηρύγμα και η μάνα… ♫

Ο χοντρός είχε τα πιο απαίσια μαλλιά στην ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης – τα έκανε βίδες με ζελέ και κάποια φάση τα έβαψε ξανθά. Ο Λεωνίδας ήταν ο πιο cool τύπος της εποχής και πάντα έψαχνα να βρω που πουλούσαν εκείνες τις ηλίθιες μπλούζες με τα άνιμε. Φυσικά, είπαμε, ήμουν χοντρός τότε, οπότε δεν θα μου έκαναν. Επίσης, όλοι θέλαμε να ρίξουμε την Μαριλένα γκόμενα.

Μπορώ άνετα να πω ότι αυτό το σήριαλ ήταν το αποκορύφωμα της κουλτούρας της γενιάς μας, που στα πρώτα επεισόδια τουλάχιστον, είχε αγγίξει ακριβώς ότι μας ενδιέφερε: βόλτες, μουσική, γκόμενες και χαρτζιλίκι.

Α, και αποκορύφωμα το επεισόδιο με τους Bomfunk MCs, το οποίο μας φέρνει και στο τελευταίο κομμάτι της λίστας…

10. To Freestyler…

 

Βάλτε το να παίξει. Δυνατά. Σε έναν χώρο όπου δεν βρίσκεται κανείς – και δεν γράφει καμία κάμερα. Και τώρα αρχίστε τα freeze και τα (αποτυχημένα) ελικοπτεράκια.

“Φριστάιλερ! Ρακα-μάκα-φον…”

πηγή

Δες εδώ την Ελένη Βουλγαράκη να αναλύει τις 7 τηλεοπτικές εκπομπές των 90s που βλέπαμε ως παιδιά, στο νέο COOLER lists, που κάνει πρεμιέρα κάθε μέρα στις 19:00

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/www.mad.tv/videos/10155935705104626/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

One thought on “Το Disneyclub και άλλες 9 συγκινητικές αναμνήσεις που θα ενώνουν για πάντα τη γενιά των 90s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *