Θα πάθεις πλάκα με τα ολοκαίνουργια γραφεία του Facebook στην California!

Τα ολοκαίνουργια γραφεία του Facebook στο περίφημο Menlo Park της California μόλις εγκαινίασαν οι 3400 προγραμματιστές του τμήματος Μηχανικής του διάσημου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.


Το υπερσύγχρονο αρχιτεκτόνημα του Καναδοαμερικανού αρχιτέκτονα, Frank Gehry, ονομάζεται MKP20 και είναι οικολογικό, βιοκλιματικό, με πιστοποίηση LEED. Συνδυάζει την περιβαλλοντική συνείδηση της αμερικάνικης πολεοδομίας με την κουλτούρα του facebook.

Τα στριφογυριστά σκαλιά του κτιρίου δεν έχουν να μας πουν κάτι (αρχιτεκτονικά).

To κτίριο καλύπτει μια έκταση 40 στρεμμάτων ενώ αυτό που είναι απίστευτα εντυπωσιακό είναι η 36 στρεμμάτων καταπράσινη στέγη με την εκπληκτική θέα. Μάλιστα η στέγη έχει και μια ειδικά διαμορφωμένη πλαγιά 800 μέτρων με περισσότερα από 400 δέντρα.

Οι εσωτερικοί χώροι έχουν πολύ χρώμα και είναι ευάεροι και ευήλιοι (ίσως λίγο περισσότερο από ότι θα έπρεπε). Οι περισσότεροι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με έργα τέχνης τοπικών καλλιτεχνών ενώ η όλη αρχιτεκτονική μας δίνει την αίσθηση καθαρών επιφανειών και βιομηχανικού χαρακτήρα.

Τα έργα τέχνης στους τοίχους των γραφείων είναι ιδιαίτερα και έχουν πολύ χρώμα!

thehomeissue_facebook01

Ο ίδιος ο Mark Zuckerberg έγραψε σχετικά στη σελίδα του στο Facebook: “Το κτίριο από μόνο του είναι πολύ απλό και καθόλου χλιδάτο. Αυτός ήταν και ο σκοπός. Θέλουμε ο χώρος μας να μοιάζει σαν ένα έργο που δεν τελειώνει ποτέ. Όταν μπαίνει κανείς στα κτίριά μας θέλουμε να νιώθει πως υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν ακόμα σε ό,τι αφορά την αποστολή μας που είναι να συνδέουμε τον κόσμο”.

φφ

φφ

δείτε τις υπόλοιπες φωτογραφίες στην επόμενη σελίδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *