Τεχνολογικοί μύθοι που όλοι, σχεδόν, πέφτουμε στην παγίδα και τους πιστεύουμε! - Mad TV
Mad Weekend

Τεχνολογικοί μύθοι που όλοι, σχεδόν, πέφτουμε στην παγίδα και τους πιστεύουμε!

Τεχνολογικοί μύθοι που όλοι, σχεδόν, πέφτουμε στην παγίδα και τους πιστεύουμε!

Η τεχνολογία είναι καθημερινά στα χέρια μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι την κατανοούμε.

Για αυτό και βρίσκουν έδαφος διαφόρων ειδών «γιατροσόφια» και μύθοι που αναπαράγονται επειδή κάπου κάποτε τα ακούσαμε και μας φάνηκαν λογικά.

Ας δούμε τους πιο διαδεδομένους μύθους:

megapixel-660x440

ΤΑ MEGAPIXEL ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ
Είναι πολύ εύκολο να διαφημίζεις τα 8, 12, ή 16 megapixel ενός τηλεφώνου ή κάμερας διότι ο περισσότερος κόσμος πιστεύει πως είναι ένα νούμερο ευθέως ανάλογο της ποιότητας. Όμως η ποιότητα της φωτογραφίας εξαρτάται κυρίως από τον φακό και μαζί από τον αισθητήρα. Η ευκρίνεια είναι κυρίως θέμα φακού ενώ η συνολική ποιότητα είναι θέμα του πόσο φως μπορεί να δεχτεί, να καταγράψει και να επεξεργαστεί ο αισθητήρας.

drain-650x440
ΜΗΝ ΤΟ ΦΟΡΤΙΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΔΕΙΑΣΕΙ
Κανείς δεν ξέρει πώς ξεκίνησε αυτός ο μύθος που είναι από τα πιο διαδεδομένα γιατροσόφια που αφορούν στις μπαταρίες. Όμως ο λόγος που πέφτει η απόδοσή τους είναι οι κύκλοι λειτουργίας καθώς περνάει ο καιρός και όχι το κάθε πότε θα φορτιστούν.

resolution-660x440
ΟΣΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
Από έναν αριθμό pixel και πάνω -περίπου στα 300 ανά τετ. ίντσα- το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να διακρίνει διαφορά όσο αυξάνεται η πυκνότητά τους. Με άλλα λόγια το 2560 x 1440 είναι το ίδιο με το 1920 x 1080, είναι απλώς θέμα βιολογικών περιορισμών.

ipad_charger-660x440
ΜΗΝ ΦΟΡΤΙΖΕΙΣ ΤΟ IPHONE ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΤΟΥ IPAD
Η Apple αναφέρει πως μπορείς θαυμάσια να το κάνεις. Ωστόσο, αναλυτές έχουν διαπιστώσει ότι σε βάθος χρόνου ο φορτιστής του iPad «στρεσάρει» τη μπαταρία του iPhone μειώνοντας την απόδοσή της. Όμως, μια και το βάθος χρόνου είναι πάνω από ένα έτος συνεχούς «παρασπονδίας», μπορείτε άφοβα να φορτίζετε με όποιον από τους δύο βρίσκετε μπροστά σας.

shut_down-660x440
ΜΗΝ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Οι περισσότεροι τον αφήνουμε σε Stand By για λόγους ευκολίας, αλλά το σίγουρο είναι πως ένα Shut Down ωφελεί περισσότερο. Μια συσκευή «ξοδεύει» από τη διάρκεια ζωής της όσο λειτουργεί, συνεπώς όταν είναι εντελώς σβησμένη παρατείνεται ο χρόνος στον οποίο θα μας υπηρετεί. Επιπλέον, σβήνοντας τον υπολογιστή εξοικονομείται και ενέργεια, πράγμα καλό για το περιβάλλον.

private_incognito-660x394
ΤΟ PRIVATE BROWSING ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΟΡΑΤΟΥΣ
Καθόλου. Αν χρησιμοποιείτε incognito mode στο Chrome ή private browsing στο Safari το μόνο που συμβαίνει είναι πως ο υπολογιστής σας δεν καταγράφει το παραμικρό ιστορικό από τις κινήσεις σας, δεν συμπληρώνει αυτόματα τα password και δεν δέχεται cookies. Όμως η ιστοσελίδα την οποία επισκέπτεστε δεν βλέπει καμία διαφορά με όποιο mode και αν τη βλέπετε. Εφόσον δεν έχετε κάποιου είδους ειδικό anonymizer ή κρυπτογράφηση, τα στοιχεία που λαμβάνει από εσάς είναι πάντα τα ίδια.

Mac-610x440
ΤΑ MAC ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΙΟΥΣ
Αυστηρά και αντικειμενικά μιλώντας, αυτό είναι αληθές. Ωστόσο δεν ισχύει για τα trojans ή άλλα malware (δεν είναι όλα τα malware ιοί). Παρά την ενσωματωμένη «γραμμή άμυνας» που έχει το λειτουργικό του, ένα Mac μπορεί να γίνει «φορέας» ενός ιού που προέρχεται από μηχάνημα Windows και να τον μεταδώσει σε ένα άλλο. Αν, μάλιστα, ο χρήστης είναι απρόσεκτος και ανοίγει χωρίς προσοχή email από αγνώστους τότε φυσικά και η ζημιά μπορεί να γίνει, οποιοδήποτε λειτουργικό και αν έχεις.

Charger-660x440
ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ
Οι συσκευές μας και οι μπαταρίες τους είναι αρκετά έξυπνες -εδώ και πάνω από μία δεκαετία- για να ξέρουν πόσο ρεύμα χρειάζονται. Μόλις η φόρτιση φτάσει στο 100% απλώς σταματούν να δέχονται ρεύμα. Αν στο μεταξύ πέσει στο 99% «ανοίγουν» ξανά. Και αυτό συμβαίνει συνέχεια μέχρι να το αποσυνδέσετε από τον φορτιστή.

πηγή

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mad Weekend

More in Mad Weekend

Mad Radio Superstar Weekends

Mad Radio Superstar Weekends

Asteropi ChainaFebruary 11, 2020

10 γλυκά που δεν σου πάει η καρδιά να τα φας!

Evangelos GiannopoulosJune 10, 2016

Viral: Lamborghini 300.000 λιρών παίρνει φωτιά στη μέση του δρόμου!

Evangelos GiannopoulosMay 5, 2016

Το ζεϊμπέκικο του Παντελίδη που έμεινε στην ιστορία

Evangelos GiannopoulosFebruary 18, 2016

Πως θα ήταν το “Harry Potter” αν ήταν εφηβική ρομαντική κομεντί! Τέλειο video

SpirosJanuary 22, 2016

Τα καλά του photoshop: Πως θα ήταν οι διάσημες σταρ με …παραπανίσια κιλά και ψωμάκια

Evangelos GiannopoulosJanuary 22, 2016

5 μικρά πραγματάκια που θα σε βοηθήσουν να ξυπνάς το πρωί πιο εύκολα!

Evangelos GiannopoulosNovember 25, 2015

Τρελό γέλιο: Γι’αυτό οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες!

Evangelos GiannopoulosNovember 24, 2015

Σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να απαγορευτεί για πάντα η είσοδος σε αεροπλάνο!

Evangelos GiannopoulosNovember 24, 2015