Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ σάρωσαν τα βραβεία στην 9η HORECA 2014!

Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ σάρωσαν τα βραβεία στην 9η HORECA 2014!

Πανηγυρική ήταν η συμμετοχή των 200 και πλέον σπουδαστών Επισιτισμού των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, οι οποίοι και φέτος σάρωσαν τα βραβεία, αποσπώντας συνολικά 23 μετάλλια και επαίνους στην κατηγορία «Διαγωνισμός Εκθεμάτων-Δημιουργίες Σπουδαστών», στη μεγαλύτερη έκθεση στην Ελλάδα: την 9η HORECA 2014!

Ανερχόμενα «αστέρια» οι σπουδαστές Επισιτισμού των ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τα ανερχόμενα «αστέρια» της Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής από τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας, Πειραιά και Γλυφάδας, απέσπασαν την πλειοψηφία των βραβείων, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με τις ευφάνταστες δημιουργίες τους και σφραγίζοντας το επαγγελματικό τους μέλλον, καθώς οι βραβευθέντες σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ προηγούμενων ετών είναι σήμερα επιτυχημένοι επαγγελματίες στην αγορά εργασίας, καταξιωμένοι στον κλάδο του Επισιτισμού.

Η αρχαία Ελλάδα στο…πιάτο μας!

Τα εκθέματα των άρτια καταρτιζόμενων και ταλαντούχων σπουδαστών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ που έκλεψαν τις εντυπώσεις επισκεπτών και διοργανωτών, αλλά και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ήταν εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα και αποτύπωναν με όρους γαστρονομικής τέχνης το μεγαλείο του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

Δάφνινο στεφάνι, μουσικός με άρπα και αρχαίοι αμφορείς από σοκολάτα, καλλιτεχνικές παρουσιάσεις από δραγάτι που απεικόνιζαν τον Παρθενώνα και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός αλλά και αρχαίες τριήρεις, εξαιρετικά εκθέματα νεκρής ζύμης όπως ο Δίσκος της Φαιστού, το παλάτι της Κνωσού και ο Μινώταυρος, ήταν μερικές μόνο από τις δημιουργίες οι οποίες αποκάλυπταν το υψηλό επίπεδο του επαγγελματισμού των σπουδαστών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ!

23 μετάλλια και επαίνους απέσπασαν τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ
Πιο αναλυτικά, τα μετάλλια και οι έπαινοι που απέσπασαν οι σπουδαστές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ανά κατηγορία εκθεμάτων:

  • Εκθέματα Σοκολάτας: Ασημένιο και Χάλκινο μετάλλιο
  • Εκθέματα Καραμέλας: Χρυσό και Ασημένιο μετάλλιο
  • Παρασκευή Γαμήλιας Τούρτας: Χάλκινο και Ασημένιο μετάλλιο
  • Εκθέματα από Δραγάτι: Χρυσό, Ασημένιο και Χάλκινο μετάλλιο
  • Εκθέματα από Νεκρή Ζύμη: Χρυσό μετάλλιο, Χάλκινο μετάλλιο, έπαινος
  • Εκθέματα Τυριού: Χρυσό μετάλλιο, Ασημένιο μετάλλιο, χάλκινο μετάλλιο, έπαινος
  • Εκθέματα Λαχανικών: Ασημένιο μετάλλιο, χάλκινο μετάλλιο, 5 έπαινοι

Οι ροτόντες των ΙΕΚ ΞΥΝΗ που έκλεψαν τις εντυπώσεις!

Οι σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ δεν περιορίστηκαν στη συγκομιδή μεταλλίων, αλλά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και σε ένα κομμάτι εκτός διαγωνισμού: στο πλαίσιο του concept «GReat Kouzina» της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, παρουσίασαν 2 μοναδικές ροτόντες με θέματα την Ελληνική Παραδοσιακή Κουζίνα και την Κρητική Κουζίνα, εκθέτοντας απολαύσεις υψηλής γαστρονομικής τέχνης που δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της 9ης HORECA 2014 όπου οι σπουδαστές των ΙΕΚ ΞΥΝΗ εντυπωσίασαν με τις υψηλές επιδόσεις τους, o πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Μιλτιάδης Καρούμπας βράβευσε τη διευθύντρια του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Αθήνας κ. Λία Μιχαηλίδου για το ακαδημαϊκό της έργο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *