Τα 12 χαρακτηριστικά που κάνουν τους άλλους να μας συμπαθούν! Θα εκπλαγείτε

 

9. Δεν είναι εγωκεντρικοί

Όλοι μας θέλουμε όταν μπαίνουμε σε ένα χώρο να μας υποδέχονται όλοι με χαμόγελο, αλλά κανείς δεν συμπαθεί εκείνους που συμπεριφέρονται σαν ο κόσμος να περιστρέφεται γύρω τους. Ούτε φυσικά χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά εξωστρεφείς. Το πόσους (και τι) γνωρίζουμε έχει πολύ μικρή σημασία. Αρκεί ο λόγος μας να είναι φιλικός, μεστός και σίγουρος, είτε μιλάμε με έναν άνθρωπο είτε σε μια παρέα.

2d454af

10. Είναι συνεπείς

«Όταν ένας άνθρωπος μας πλησιάζει, θέλει να ξέρει με ποιον έχει να κάνει και τι μπορεί να περιμένει από εμάς. Για να είμαστε συνεπείς, χρειάζεται να είμαστε αξιόπιστοι και να βεβαιωνόμαστε ότι το πώς συμπεριφερόμαστε στους άλλους δεν επηρεάζεται από την καλή ή την κακή μας διάθεση».

 

Ερευνα: Ποιον μήνα γεννήθηκες για να δεις ποιο επάγγελμα θα κάνεις!

 

11. Γνωρίζουν πότε πρέπει να ανοιχτούν

Αν μοιραστούμε τα προβλήματά μας και πολλές προσωπικές πληροφορίες με τον άλλο πολύ νωρίς, κινδυνεύουμε να φανούμε γκρινιάρηδες. Σύμφωνα με τα στατιστικά του δρ Bradberry, οι άνθρωποι που είναι συμπαθείς κάνουν αυτό το βήμα μόνο αν ο άλλος τους δώσει το πράσινο φως.

 

bmw-corporate-sales-competent-contact-person

 

12. Δεν φοβούνται την προσωπική επαφή

«Όταν αγγίζουμε κάποιον κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης, στον εγκέφαλό του απελευθερώνεται ωκυτοκίνη, ένας νευροδιαβιβαστής που ονομάζεται και ορμόνη του έρωτα και της σύνδεσης. Ένα απλό άγγιγμα στον ώμο, μια αγκαλιά ή μια φιλική χειραψία αρκούν για την παραγωγή ωκυτοκίνης στον συνομιλητή μας. Φυσικά, χρειάζεται να γνωρίζουμε πότε και ποιον μας παίρνει να αγγίξουμε… Απλά θυμηθείτε, οι σχέσεις χτίζονται όχι μόνο με τα λόγια, αλλά κυρίως με τα συναισθήματα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.  Το άγγιγμα δείχνει στον άλλον ότι νοιαζόμαστε για εκείνον».

 

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *