Τα 12 χαρακτηριστικά που κάνουν τους άλλους να μας συμπαθούν! Θα εκπλαγείτε

 

4. Δεν κρίνουν τον άλλο

«Αν θέλεις να σε συμπαθούν οι άλλοι, χρειάζεται να έχεις ανοιχτό μυαλό – αυτό σε κάνει ευπρόσιτο και ενδιαφέροντα. Κανείς δεν θέλεις να μιλάει με κάποιον που έχει ήδη σχηματίσει την εντύπωσή του πριν ακόμα καλά καλά σε ακούσει. Ας προσπαθήσουμε όλοι να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια του άλλου. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε πάντα μαζί του, αλλά ότι καταλαβαίνουμε πώς σκέφτεται. Άλλωστε αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να αφήνουμε τον άλλο να είναι ο εαυτός του».

 

BFFE 1aa6a

 

5. Χαμογελούν

«Οι άνθρωποι έχουμε μια φυσική και υποσυνείδητη τάση να αντιγράφουμε τη γλώσσα του σώματος του ατόμου με το οποίο συνομιλούμε. Αν θέλετε να σας συμπαθήσει κάποιος», συστήνει ο Bradberry, «χαμογελάτε του όσο συζητάτε και εκείνος όχι μόνο θα σας το ανταποδώσει, αλλά ασυνείδητα θα νιώθει και καλύτερα». Άλλωστε, έρευνες έχουν αποδείξει ότι όταν χαμογελάμε, βλέπουμε με πιο θετικό μάτι οποιονδήποτε έχουμε απέναντί μας και οτιδήποτε μας συμβαίνει.

 

Η έρευνα μίλησε: Αυτοί είναι οι 5 τύποι γυναικών που αρέσουν στους άντρες!

 

6. Αναφέρουν συχνά το όνομα του συνομιλητή τους

Οι έρευνες των επιστημόνων έχουν αποδείξει ότι όταν κάποιος μας χαιρετά με το όνομά μας και το αναφέρει όσο συζητάμε, δημιουργούνται στον εγκέφαλό μας συνδέσεις που μας κάνουν να τον συμπαθούμε.

0b34191

7. Αφήνουν στην άκρη τα κινητά τους

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποθαρρυντικό σε μια συζήτηση από το να κοιτάει κανείς συνεχώς το κινητό του ή να διακόπτει για να τσεκάρει ένα μήνυμα. Το μήνυμα που λαμβάνει ο άλλος βλέποντάς μας να κάνουμε τα παραπάνω είναι ότι μπορεί το σώμα μας να είναι εκεί, αλλά το μυαλό μας τρέχει αλλού και αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα αν θέλουμε να μας συμπαθήσει. Εκτός και αν το τηλεφώνημα/μήνυμα που περιμένουμε είναι για κάτι πολύ σημαντικό, είναι καλύτερα να μένουμε επικεντρωμένοι 100% στη συζήτησή μας.

 

8. Χρησιμοποιούν θετική γλώσσα του σώματος

«Η θετική γλώσσα του σώματος μπορεί να κάνει τη διαφορά σε οποιαδήποτε συνάντηση. Είναι αλήθεια ότι το πώς λες αυτά που λες είναι συχνά ποιο σημαντικό από αυτό που λες. Γι’ αυτό, φρόντισε να μην έχεις σταυρωμένα τα χέρια, να κοιτάζεις τον άλλο στα μάτια και να γέρνεις ελαφρά προς τον άλλο που σου μιλάει».

 

Διαβάστε τα υπόλοιπα στην επόμενη σελίδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *