Στα δικαστήρια Παντελίδης! Αντέγραψε πράγματι το τραγούδι του Μουκίδη;

Πριν 10 μήνες περίπου άρχισαν τα…. όργανα. Όταν δηλαδή ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Μουκίδης κατηγόρησε τον Παντελή Παντελίδη πως του «έκλεψε» κομμάτι του.

Ο μουσικοσυνθέτης κατέθεσε τότε αγωγή ζητώντας από τον τραγουδιστή 100.000 ευρώ, υποστηρίζοντας πως το κομμάτι «Τέτοια αγάπη δεν αξίζω» είναι πανομοιότυπο με το τραγούδι «Χωρίς Φτερά», που είχε γράψει το 1999 ο ίδιος για την τραγουδίστρια Κωνσταντίνα.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την χθες και η απόφαση αναμένεται να βγει σε έξι μήνες.

Ο Μπετόβεν, τι σχέση έχει όμως όλα αυτά;

H μεριά του Παντελή Παντελίδη παραδέχεται ότι τα κομμάτια μοιάζουν μεταξύ τους όμως απέδωσαν την αντιγραφή στο ότι ο Γιώργος Μουκίδης είχε αντιγράψει με την σειρά του το «Fur Elise» του Μπετόβεν.

«Ο κ. Παντελίδης ούτε είχε, ούτε έχει, διάθεση να υποκλέψει την πνευματική εργασία οποιουδήποτε συναδέλφου. Άλλωστε, είναι μια αστείρευτη πηγή συνθέσεων, στίχων και μουσικής», είπε στην εκπομπή του Star ο δικηγόρος του τραγουδιστή.

Πάντως, όπως πρόσθεσε ο δικηγόρος του κ. Μουκίδη, ο πραγματογνώμονας που κατέθεσε στο δικαστήριο τόνισε πως η επίμαχη γέφυρα ουδεμία σχέση έχει με το «Fur Elise» που επικαλέστηκε ο κ. Παντελίδης.

Ακούστε το επίμαχο τραγούδι του Παντελίδη:

Και το “Χωρίς Φτερά” της Κωνσταντίνας:

Τι λέτε; Μοιάζουν;

πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *