Σοκ. Και νέα διαρροή! Στον αέρα 100.000 γυμνές φωτογραφίες χρηστών. Δείτε ποιο social network χτύπησαν οι χάκερς!

Και θύματα δεν είναι αυτή τη φορά μόνο οι διασημότητες, αλλά απλοί πολίτες!

Το σκάνδαλο τώρα συνεχίζεται. Αυτή τη φορά δεν χτυπήθηκε το iCloud της Apple αλλά το δημοφιλέστατο mobile app, που ακούει στο όνομα… Snapchat.

Λογικό είναι το FBI να έχει πάρει φωτιά και οι έρευνες να εξελίσσονται με καταιγιστικούς ρυθμούς μιας και πάνω από 90.000 γυμνές φωτογραφίες είναι έτοιμες να ανέβουν στο διαδίκτυο σε ελεύθερους χώρους όπως το δίκτυο Reddit.

H πλατφόρμα Snapcat ανήκει στη νέα γενιά εταιρειών στο Διαδίκτυο όπου επενδυτές τοποθετούνται σε αυτές, αλλά δεν ανακοινώνουν εταιρικά έσοδα. Δημιουργήθηκε προ τριετίας από ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, ενώ πέρυσι απορρίφθηκε η πρόταση εξαγοράς από το Facebook, ύψους 3 δισ. δολαρίων, διότι θεωρήθηκε πολύ χαμηλή.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι χάκερς φαίνεται πως βρήκαν τον τρόπο να ανακτήσουν τις πληροφορίες και έχουν στην κατοχή τους χιλιάδες “απαγορευμένα” καρέ και βίντεο.

Οι προειδοποιήσεις “ανέβηκαν” στο 4chan την ώρα που η εταιρεία προσπαθεί να προστατεύσει τους πελάτες της. Ήδη, η σελίδα του Snappening στο Reddit “έπεσε” πριν ανέβουν οι φωτογραφίες.

Το Snapchat αρνείται πάντως ότι οι servers του παραβιάστηκαν και ρίχνει το φταίξιμο σε εφαρμογές τρίτων.

πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *