“Σκοτεινή Ηρωίδα”

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΜΠΙΓΚΕΪΛ ΓΚΙΜΠΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΙΣΙΔΩΡΑ ΓΕΝΟΥΖΟΥ

Μετά από 17 εκατομμύρια κλικαρίσματα στο site όπου ανέβαζε το μυθιστόρημά της κεφάλαιο προς κεφάλαιο, η δεκαοχτάχρονη πια Abigail Gibbs αποφάσισε εκδώσει το πιο άγριο, προκλητικό και σέξι ανάγνωσμα της χρονιάς!

Μια νύχτα η ζωή της δεκαεφτάχρονης Βιολέτας Λι θα πάρει άλλη τροπή. Την ώρα που περιμένει τις κολλητές της στην πλατεία Τραφάλγκαρ, γίνεται μάρτυρας της άγριας δολοφονίας μιας ομάδας ανδρών από μια άλλη ομάδα, που, όπως θα καταλάβει αργότερα, αποτελείται από βρικόλακες. Ο αρχηγός τους αντιλαμβάνεται την παρουσία της κοπέλας και αποφασίζει να την πάρει μαζί του. Έρωτας με την πρώτη ματιά ή μια στιγμή αδυναμίας του -κατά τα άλλα- αμείλικτου πρίγκιπα Κάσπαρ Βαρν;
Η Βιολέτα ανακτά τις αισθήσεις της σ’ έναν χλιδάτο πύργο όπου ζει η οικογένεια του Κάσπαρ, και υποχρεώνεται να συνηθίσει τη ζωή της εκεί, καθώς γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να την αφήσουν να φύγει, αφενός γιατί ξέρει πολλά και αφετέρου γιατί -όπως γρήγορα αντιλαμβάνεται- αποτελεί το πιο ισχυρό χαρτί στα παζάρια που κάνουν οι βρικόλακες με τη βρετανική κυβέρνηση, καθώς η Βιολέτα τυχαίνει (;) να είναι η κόρη του υπουργού με τον οποίο διαπραγματεύονται.
Η Βιολέτα καλείται, λοιπόν, να συναναστραφεί με βρικόλακες, να ανακαλύψει τον κόσμο τους και τους κώδικές τους, να μάθει τα τρομερά μυστικά τους, να παρευρεθεί στους χορούς και στα δείπνα τους. Κυρίως όμως καλείται να τιθασεύσει τον πόθο της για τον Κάσπαρ…

Η Abigail Gibbs γεννήθηκε στα βάθη της κομητείας Ντέβον της Αγγλίας. Σπουδάζει Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και, επί του παρόντος, θεωρεί τον εαυτό της φοιτήτρια πλήρους απασχόλησης. Φοβάται πολύ το αίμα και είναι ένθερμη οπαδός της χορτοφαγίας. Ο συνδυασμός αυτών των δύο την οδήγησε στη συγγραφή του μυθιστορήματος αυτού.
«Είχα διαβάσει την τριλογία του Λυκόφωτος» θα δήλωνε αργότερα στο BBC Breakfast «κι ήθελα κάτι πιο αιχμηρό».
Σε ηλικία δεκαπέντε ετών άρχισε να ανεβάζει στο Διαδίκτυο τη «Σκοτεινή ηρωίδα» της σε συνέχειες με το ψευδώνυμο Canse12. Μετά από 17 εκατομμύρια κλικαρίσματα και 24 χιλιάδες σχόλια, άνοιξε πανιά για να κατακτήσει και τον εκδοτικό κόσμο.
Αυτή την εποχή μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στις σπουδές της, τη συγγραφή και την οικογένειά της, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγάλες ποσότητες καφέ για να αντεπεξέλθει και στα τρία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *