Σκάνδαλο με την Shakira! Πoιο πασίγνωστο τραγούδι της είναι κλεμμένο;

Πολύ κακή εξέλιξη είχε για την Shakira, αμερικάνικο δικαστήριο, που απεφάνθη για ένα από τα διάσημα κομμάτια της. Από την απόφαση που εκδόθηκε προκύπτει ότι το τραγούδι, που κυκλοφόρησε στον 9ο δίσκο της («Sale el Sol») από τη Sony, είχε βασιστεί σε μια παλαιότερη εκδοχή ενός τραγουδιού του El Cata, το οποίο με τη σειρά του είχε προκύψει από το αρχικό τραγούδι του Ramon Arias Vasquez.

«Δεν υπάρχει καμία διαφωνία ότι το τραγούδι της Shakira βασίστηκε σε εκείνο του El Cata. Επομένως, θεωρώ ότι, εφόσον ο El Cata είχε αντιγράψει τη σύνθεση του Arias, ο συνθέτης του τραγουδιού της Shakira αντέγραψε έμμεσα με τη σειρά του τον Arias», έγραφε σύμφωνα με δημοσιεύματα στην έκθεσή του ο Αμερικανός δικαστής.

Η ενάγουσα δισκογραφική εταιρεία Mayimba Music, η οποία κατέχει τα δικαιώματα του αυθεντικού κομματιού του Δομινικανού τραγουδιστή, θα λάβει πλούσια αποζημίωση από τη μήνυση που κατέθεσε κατά της Sony, το ποσό της οποίας δεν έχει ακόμα οριστεί. Ο δικαστής έλαβε υπόψιν του, χωρίς αυτό να αλλάζει κάτι, μόνο την ισπανική εκδοχή του τραγουδιού.

Διαβάστε ακόμα:

Η Shakira έφτασε τους 100 εκατομμύρια φίλους στο Facebook! Δείτε το βίντεο που ανέβασε!

Δείτε την εμφάνιση της Shakira στην τελετή λήξης του Μουντιάλ!

Όλα τα ρεκόρ σπάει το νέο video clip της Shakira!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *