Σήμερα η μεγαλύτερη σε διάρκεια έκλειψη σελήνης του 21ου αιώνα 🌑

Δες τι ώρα θα φαίνεται από την Ελλάδα η “ματωμένη” σελήνη.
Η “ματωμένη” σελήνη αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα φυσικά φαινόμενα και μάλιστα σήμερα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια έκλειψη σελήνης του 21ου αιώνα! Το φαινόμενο θα είναι ορατό σχεδόν από ολόκληρη την Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας), την Ασία, την Νότια Αμερική και την Αυστραλία.

Κατά τη διάρκεια αυτής της ολικής έκλειψης, το φεγγάρι κρύβεται πίσω από την σκιά της γης, καθώς εμποδίζει το φως του ήλιου, έχοντας ως αποτέλεσμα η σελήνη να παίρνει ένα βαθυκόκκινο χρώμα.

Στην χώρα μας η έκλειψη σελήνης θα διαρκέσει μερικές ώρες, έχοντας μάλιστα την μεγαλύτερη διάρκεια ολικότητας θα έχει συνολική διάρκεια 1 ώρα, 42 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα. Σε αντίθεση, η μικρότερη ολική έκλειψη Σελήνης του αιώνα στις 4 Απριλίου του 2015, είχε διάρκεια μόνο 4 λεπτά και 48 δευτερόλεπτα. Η συνολική διάρκεια του φαινομένου (από την είσοδο στην παρασκιά έως την έξοδό της) είναι 6 ώρες και 13 λεπτά.

Το φαινόμενο ξεκινά με την είσοδο της Σελήνης στην παρασκιά της Γης στις 20:13, κάτι που δεν θα είναι ορατό από την Ελλάδα καθώς η Σελήνη ανατέλλει στις 20:39.

Ποιες ώρες θα είναι ορατό το φαινόμενο στην Ελλάδα;
Τι άλλο πρόκειται να συμβεί απόψε το βράδυ, της 27ης Ιουλίου;

Δείτε τις φωτογραφίες στην επόμενη σελίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *