«Σάρωσε» η Billie Eilish στα βραβεία Grammy 2020, πετυχαίνοντας κάτι μοναδικό στην ιστορία του θεσμού!

Ποιοι ήταν οι μεγάλοι νικητές και ποιοι οι ηττημένοι της βραδιάς;

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mad TV (@mad_tv) on


 

Με παρουσιάστρια την αγαπημένη Alicia Keys αλλά και υπό το βαρύ πέπλο του ξαφνικού θανάτου του μπασκετμπολίστα Kobe Bryant, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής τα 62α βραβεία Grammy στο Staples Center στο Los Angeles.

Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς ήταν η Billie Eilish, η οποία «σάρωσε» στις 5 κατηγορίες από τις 6 στις οποίες ήταν υποψηφία, και μάλιστα πέτυχε κάτι μοναδικό στα χρονικά του θεσμού. Έγινε η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης που κερδίζει μέσα σε ένα βράδυ, τα βραβεία στις Big Four κατηγορίες των Grammy: Ηχογράφηση της Χρονιάς, Album της Χρονιάς, Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Καλλιτέχνης και Τραγούδι της Χρονιάς ενώ κατέκτησε και το Grammy για το Καλύτερο Pop Vocal Album.

Η Lizzo, η οποία ήταν υποψήφια σε 8 κατηγορίες, κέρδισε Grammy στις κατηγορίες Καλύτερη Pop Solo Ερμηνεία, Καλύτερο Urban Contemporary Album και Καλύτερη Traditional R’n’B  Ερμηνεία ενώ με 2 βραβεία έφυγε ο Lil Nas X, κερδίζοντας στις κατηγορίες για Καλύτερη Pop Duo/group Εμφάνιση και Καλύτερο Μusic Video.

 

Από τους «χαμένους» της βραδιάς, η Ariana Grande, η οποία αν και υποψήφια σε 5 κατηγορίες, δεν κατάφερε να αποσπάσει ούτε ένα «χρυσό γραμμόφωνο».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *