Queen και Adam Lambert μαζί στο Sonisphere Festival

Νωρίτερα υπήρχαν φήμες ότι διαλυόμαστε αλλά μην τους δίνετε σημασία… Πως μπορείς να διαλυθείς όταν έχεις ένα τέτοιο κοινό;” Freddie Mercury. Knebworth Park, 9 Αυγούστου, 1986

Έχοντας περάσει 25 χρόνια, οι θρύλοι της rock Queen επιστρέφουν για να δώσουν μια δεύτερη συναυλία στο μέρος που τους έδωσε μια από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές συναυλίες τους. Οι Brian May και Roger Taylor των Queen επιβεβαίωσαν ότι η μπάντα θα είναι το πρώτο όνομα στη δεύτερη ημέρα του φετινού Sonisphere Festival κάνοντας την εμφάνισή τους στο Knebworth Park, Stevenage, το Σάββατο 7 Ιουλίου.

Το Knebworth ήταν το μέρος που οι Queen έδωσαν την τελευταία τους εμφάνιση με τον Freddie Mercury τον Αύγουστο του 1986.

Οι May και Taylor επιβεβαίωσαν ότι σε αυτή τη μοναδική συναυλία -η μόνη συναυλία που θα δώσει η μπάντα στη Μεγάλη Βρετανία για το 2012- θα συμμετέχει ο Αμερικάνος τραγουδιστής-τραγουδοποιός Adam Lambert.

Από την πρώτη τους συνάντηση κατά τη διάρκεια του American Idol Season 8 τον Μάιο του 2009, όπου ο Lambert ερμήνευσε μαζί με την μπάντα το We Are the Champions, και τα δύο μέρη υπαινίσσονταν συνεχώς για μελλοντική συνεργασία. Η πιο πρόσφατη δήλωση για αυτό ήταν από τον Taylor στο Billboard Magazine “(Ο Adam) Έχει γίνει ένας εξαιρετικός performer με μια εξαιρετική φωνή με μεγάλο εύρος. Θα θέλαμε να συνεργαστούμε ξανά μαζί του. Δεν είναι τίποτα κανονισμένο ακόμα… αλλά θα ήταν πολύ συναρπαστικό.”

Περά από τη σύντομη επαφή τους στο American Idol, η χημεία μεταξύ των Queen και του Lambert ξαναβγήκε στην επιφάνεια, μετά από την πρόσκληση των Brian May και Roger Taylor των Queen στον Lambert να εμφανιστεί μαζί τους στο κλείσιμο των πρόσφατων MTV Europe Awards, όπου οι Queen ήταν παρόντες για να λάβουν το Global Icon βραβείο τους.

Μετά την εμφάνισή τους των οχτώ λεπτών στα MTVE, ενθουσιώδες σχόλια και αιτήματα για μια πιο επίσημη συνεργασία μεταξύ των Queen και του Lambert γέμισαν απευθείας το internet μέσα από τα social networks. Η σκηνή του Knebworh στο Sonisphere 2012 θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει τη βαθιά καλλιτεχνική εκτίμηση που έχουν μεταξύ τους οι May, Taylor και Lambert. Λεει ο Brian May: “Κρίνοντας από τα mail που λαμβάνω, αυτή η απόφαση θα κάνει πολλούς ανθρώπους ευτυχισμένους. Αξίζει αυτή η πρόκληση για εμάς και είμαι σίγουρος ότι ο Adam θα είχε την έγκριση του Freddie! Και τι καλύτερο μέρος να ξαναεπισκεφθείς και να περπατήσεις σε αυτά τα συναισθηματικά μονοπάτια από το Knebworth. Θα γίνει χαμός.”

Ο Lambert προσθέτει: “Είμαι γεμάτος από δέος ως προς το φαινόμενο Queen. Η σκέψη του ότι θα μοιραστώ την ίδια σκηνή για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα είναι τόσο όμορφα εξωπραγματική. Είναι τιμή μου που μπορώ να αποδώσω φόρο τιμής στη μνήμη του Freddie. Είναι ένας προσωπικός ήρωας για μένα και είμαι βαθιά ευγνώμων για την ευκαιρία να τραγουδήσω τόσο δυναμική μουσική για τους fans αυτής της θρυλικής μπάντας. Ξέρω ότι αυτή η βραδιά θα είναι ορόσημο για μένα και με την υποστήριξη των Brian, Roger και της υπόλοιπης μπάντας, ξέρω ότι η μαγεία θα είναι εμφανής.”

Η προηγούμενη εμφάνιση των Queen στο Knebworth Park, σχεδόν 26 χρόνια πριν, στις 9 Αυγούστου 1986, ήταν ο τελευταίος σταθμός του επιτυχημένου Magic Tour που είχε διασχίσει την Ευρώπη για πάνω από οχτώ εβδομάδες εκείνου του καλοκαιριού. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι είχαν πληρώσει για να τους δουν.

Μια από τις καλύτερες στιγμές της μπάντας… Οι Queen έκαναν ρεκόρ με κοινό των 120.000 ανθρώπων, το μεγαλύτερο κοινό που είχαν ποτέ στη Μεγάλη Βρετανία. Επιστρέφοντας από δύο καταπληκτικά show στο Wembley Stadium ? αυτή η μέρα είναι μεταξύ άλλων των καλύτερών τους εμφανίσεων ? υπήρχε μεγάλη ανυπομονησία.

Οι Queen εμφανίστηκαν πάνω από το κοινό με μια κατασκευή που είχε τη μορφή ελικοπτέρου και ενθουσίασε το κοινό με το τραγούδι “God Save the Queen” και τον Freddie να εύχεται στο κοινό του “όνειρα γλυκά”.

Αυτό που κανείς από το κοινό του Knebworth Park, αλλά ούτε και η μπάντα, ήξερε ήταν ότι γραφόταν ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία των Queen: μετά από 700 συναυλίες μαζί, αυτή ήταν η τελευταία εμφάνιση του Freddie Mercury με τους Queen.

Με εξαίρεση μιας εμφάνισης του 1988 με τον Ισπανό σοπράνο Montserrat Caballe για την ανακοίνωση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1992 θα γινόντουσαν στην Βαρκελώνη, που ερμήνευσαν το ‘Barcelona’, ο Mercury ποτέ ξανά δεν εμφανίστηκε επί σκηνής.

Σίγουρα αυτή θα είναι μια από τις πιο πολύ-αναμενόμενες και συναισθηματικά φορτισμένες συναυλίες των Queen. Ο Roger Taylor λέει: “Θυμάμαι το Knebworth ως το πιο απίστευτο live, με το πιο καταπληκτικό κοινό και ο ήχος στη σκηνή ήταν απλά τέλειος. Ήταν μια τελευταία στάση για το κοινό του Freddie. Θα είναι μεγάλη πρόκληση να κλείσουμε τον κύκλο επιστρέφοντας με τον Adam.”

Πηγή: Δελτίο Τύπου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *