Πώς κατασκευάστηκε το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου: Τρία χρόνια μέσα σε δύο λεπτά σε ένα εκπληκτικό video!

Κάτι περισσότερο από 13 χρόνια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους και το Πεντάγωνο, που στοίχισαν τη ζωή περίπου 3.000 ανθρώπων, η Νέα Υόρκη γιόρτασε τη Δευτέρα μια πρεμιέρα φορτωμένη με συμβολισμούς.

Το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, αυτή τη φορά αποτελούμενο από έναν μόνο πύργο, άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί τους πρώτους ενοίκους του και να δώσει κανούργια ζωή σε αυτό το τμήμα του Μανχάταν, που τόσο υπέφερε από την εκατόμβη της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου είναι και πάλι το υψηλότερο κτίριο των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς φτάνει τα 541 μέτρα, ύψος που ισοδυναμεί με 1.776 πόδια και αντιστοιχεί στη χρονολογία της ιστορικής Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Βρετανία.

Τον Φεβρουάριο του 2011, ο φωτογράφος Benjamin Rosamond έστησε δύο κάμερες στο παράθυρο του απέναντι ουρανοξύστη. Ο,τι κατέγραψε από την κατασκευή του νέου Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου μέσα σε τρία χρόνια το συνέθεσε και δημιούργησε ένα μοναδικής ομορφιάς time lapse βίντεο διάρκειας δύο λεπτών.

Δείτε το εκπληκτικό video:

Πηγή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *