Πώς η Google θα σε βοηθήσει να βγάλεις τη σχολή σου! Δες το σε ενδιαφέρει

Είσαι που είσαι όλη μέρα στο Internet!


Πάει καιρός από τότε που η Google ήταν απλά μια μηχανή αναζήτησης.

Πλέον, ένα από τα δημοφιλέστερα brand names του πλανήτη αποτελεί τμήμα της Alphabet, μίας ακόμα μεγαλύτερης εταιρείας όμως ακόμα πιο σημαντικό κι απ’ αυτό, είναι το γεγονός πως δραστηριοποιείται σε πλήθος διαφορετικών αγορών καθώς καταπιάνεται με πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Πολλά απ’ αυτά μπορούν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό φοιτητές και σπουδαστές, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε πηγές, πόρους και εργαλεία που είναι απαραίτητα για τις σπουδές και τις έρευνές τους.

Πόσοι όμως μπορούν να ισχυριστούν ότι γνωρίζουν απόλυτα όλα όσα τόσο απλόχερα τους προσφέρει η Google; Μετά την ανάγνωση του παρόντος άρθρου, εσύ σίγουρα!

Google Scholar

To Google Scholar είναι μία μηχανή αναζήτησης που όμως δεν «σκανάρει» ολόκληρο το διαδίκτυο αλλά επικεντρώνεται σε ακαδημαϊκή βιβλιογραφία και έργα. Περιλαμβάνει βιβλία, περιοδικά, διατριβές, εργασίες και περιεχόμενο από τους μεγαλύτερους εκδότες ακαδημαϊκού περιεχομένου σε Ευρώπη και Αμερική. Ξεκίνησε πιλοτικά τη λειτουργία του το 2004 και δέκα χρόνια αργότερα υπολογίστηκε πως περιελάμβανε πάνω από 160 εκατ. έγγραφα με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται διαρκώς καθώς καλύπτεται το 80-90% των άρθρων που δημοσιεύονται στα Αγγλικά.

google-scholar

Google Drive & Google Docs

To Google Drive αποτελεί την υπηρεσία cloud saving/sharing αρχείων της Google. Διαθέτει τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή πακέτα (η συνδρομή ορίζεται βάσει της χωρητικότητας που θέλει ο χρήστης) προκειμένου έτσι να αποθηκεύονται στους servers της πληροφορίες, αρχεία και δεδομένα. Ειδικά για έγγραφα του Office προσφέρεται και δυνατότητα επεξεργασίας και εκ νέου αποθήκευσης –πρακτικά αντί Google Drive και Google Docs/Sheets/Slides να αποτελούν ξεχωριστές πλατφόρμες, ενοποιήθηκαν σε μία.

Google Apps Vault

Το Google Apps Vault θα μπορούσαμε να πούμε πως αποτελεί αποθηκευτικό χώρο ειδικά για τα backups των εφαρμογών της Google. Προσοχή: δεν είναι υποκατάστατο του Google Drive καθώς αυτό συνίσταται για όλα εκείνα τα αρχεία στα οποία θέλεις να έχεις άμεση πρόσβαση. Στο Google Apps Vault θα αποθηκεύσεις backups του Drive, archives του Gmail, ιστορικά chats και λοιπά «μουσειακά» δεδομένα για την περίπτωση που χρειαστεί να ανατρέξεις σε αυτά.

Google-Vault

δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *