Η πλατεία Ομονοίας άλλαξε πρόσωπο – Δείτε πώς έγινε

Μετά τις 21/5 θα επανέλθει στα φυσιολογικά της…

Η πιο γνωστή πλατεία της Ελλάδας, η πλατεία Ομονοίας, έχει αλλάξει πολλές φορες. Απο στρογγυλή εχεί πάρει το σχήμα που έχει σήμερα και πριν από λίγα χρόνια πάλι συζητούσαν για την αναδιαμόρφωση της.

Ωστόσο, αυτήν τη φορά φαίνεται να μοιάζει με ένα εργοτάξιο στο κέντρο της πόλης, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ο κορυφαίος Γερμανός εικαστικός και γλύπτης Γκρέγκορ Σνάιντερ  είχε περίεργες μάλλον διαθέσεις όταν συνέλαβε την ιδέα του πρότζεκτ «Invisible City». Ένα πλέγμα καλύπτει σαν προστατευτικό «δέρμα» την πλατεία. Είναι ζωγραφισμένο στο χέρι και αναπαριστά κάποιο παραθαλάσσιο τοπίο από την Κω, που όμως φαίνεται ολόκληρο μόνο από ψηλά. Αξιοποιώντας την τεχνική του καμουφλάζ και χρησιμοποιώντας 4.600 μέτρα ύφασμα ο Σνάιντερ δημιούργησε την απεικόνιση μίας ακτής όπου φτάνουν οι πρόσφυγες από την Τουρκία.

Όλη η φιλοσοφία του έργου του ισορροπεί στο λεπτό σημείο συνάντησης του ορατού με το αόρατο, καθώς διερευνά τις σχέσεις του ιδιωτικού χώρου με το δημόσιο και της φαντασίας με την πραγματικότητα.

Όλο αυτό φυσικά γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Fast Forward Festival της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση από τις 8 έως τις 21 Μαΐου.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *