Πέτρος Κωστόπουλος: «Η πτώση είναι ένα φαινόμενο ξεκοιλιαστικό»

Λίγους μήνες μετά το πολυσυζητημένο διαζύγιό του από την Τζένη Μπαλατσινού, ο Πέτρος Κωστόπουλος δίνει την πρώτη μεγάλη του συνέντευξη και αναφέρεται στον χωρισμό του, τις δυσκολίες του φετινού καλοκαιριού, τα λάθη του παρελθόντος και τη μάχη με την κατάθλιψη.

Η ζωή του από το 2011 έχει αλλάξει ριζικά. Είδε το όνομά του να διασύρεται και το δηλώνει στο περιοδικό ΟΚ!:«Υπάρχουν άνθρωποι που είναι υποκριτές και φθονεροί και άλλοι εντελώς μ@λάκες- αυτό θέλω να το γράψεις έτσι. Νομίζουν ότι γίνονται μάγκες πυροβολώντας συνέχεια τον πεσμένο, γιατί έτυχε να τον φθονούν. Αν είναι δυνατόν να έφερε την κρίση στην Ελλάδα ένα περιοδικό και όχι αυτοί που ευθύνονται για το Χρηματιστήριο ή τη διαπλοκή. Δε μπορείς να γίνεις μ@λάκας διαβάζοντας ένα περιοδικό στην τουαλέτα, εκτός αν είσαι έτσι γεννημένος. Ξέρεις, η πτώση είναι ένα φαινόμενο ξεκοιλιαστικό, πέφτουν κοράκια να σε κατασπαράξουν. Το έζησα έντονα τότε και το ξαναέζησα τώρα με το Πρωινό. Αυτό που δεν άντεχα είναι πως κάθε χαζομάρα που μπορεί να έλεγα στον αέρα, την έβλεπα μετά να την αναπαραγάγουν στα blog sκαι τις εκπομπές, δίνοντας ερμηνείες: “Την είπε ο Κωστόπουλος σε Λιάγκα”, “Πλακώθηκε με τη γυναίκα του”, “Κοίταξε στραβά τον Ουγγαρέζο” και ό,τι μαλ@κία μπορείς να φανταστείς. Ενώ ξέρεις ότι όλο αυτό είναι γελοίο, σε ενοχλεί πολύ. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι βλέπουν τόσο σοβαρά την πρωινή ζώνη, ενώ απευθύνεται στο μικρότερο αριθμητικό κοινό. Γι’ αυτό μου βγήκε ξινό όλο αυτό στο τέλος. Ειδικά τώρα με τον χωρισμό, μόνο τρελά ακούω», δηλώνει.

Όσο για το κομμάτι χωρισμός, πιστεύει ότι έπαιξε ρόλο στην επιβάρυνση του κλίματος, αλλά όχι τον βασικό, γιατί -όπως τονίζει- δεν είχε πλακωθεί ποτέ με την Τζένη, αλλά ούτε έλειψε καμία μέρα από το σπίτι τους. «Με την Τζένη έχω ζήσει 20 χρόνια και έχουμε τρία παιδιά. Το μοντελάκι “βλέπω τα παιδιά μου το Σαββατοκύριακο”, που έχουν καθιερώσει όσοι χωρίζουν και πλακώνονται δεν παίζει σε μας. Τα παιδιά μου θέλω να τα βλέπω κάθε μέρα και το ίδιο θέλει και η Τζένη. Έτσι θέλω να μεγαλώσει ο γιος μου. Θα τρώει, θα χέζει και θα κατουράει μαζί με τον πατέρα του-και έτσι πάλι θέλω να το γράψεις. Αλλά κάποιοι δεν θέλουν να το χωνέψουν. Έχω φτάσει σε σημείο να πιστεύω ότι και να πεθάνω θα λένε ότι είναι ψέμα, θα περιμένουν να εμφανιστώ στην Μύκονο. Θα με έχουν θάψει και θα βγάζουν θεωρίες συνωμοσίας σαν τον John Kennedy και τον Elvis Prisley”».

Στη συνέχεια, ο πρώην παρουσιαστής του Πρωινό mou, παραδέχεται ότι στην αρχή ήταν δύσκολο το καλοκαίρι λόγω δημοσιότητας του διαζυγίου και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κάθε «καραγκιόζης» έγραφε το φανταστικό του σενάριο, ο κάθε «καραγκιόζης» τους εγκαλούσε γιατί έβγαλαν με τη σύζυγό του ανακοίνωση για τον χωρισμό. «Γιατί είμαστε δημόσια πρόσωπα κρετίνε. Δεν κρύβεται σαν το δικό σου διαζύγιο στη γειτονιά σου. Γιατί αν δεν το λέγαμε μόνοι μας, θα το έσερναν όλο το καλοκαίρι σαν κουτσομπολιό. Λες ότι μου άρεσε να το κάνω έτσι. Όχι, αλλά ήθελα να αποφύγω αυτό το σύρσιμο. Το ίδιο είχα συμβουλέψει τότε και τον Γιάννη Λάτσιο με την Ελένη Μενεγάκη», ξεκαθαρίζει και προσθέτει: «Ούτε εγώ το πιστεύω… ακόμα ότι με την Τζένη δεν θα μέναμε μαζί. Αλλά σε αυτή τη ζωή ισχύει αυτό που λέει ο James Bond: “Ποτέ μη λες ποτέ”. Οι συνθήκες είναι τόσο εξελισσόμενες, συμβαίνουν και τα καλά και τα κακά. Αυτό έχει συνέπειες και στην προσωπική μας ζωή, αλλάζουμε, κάνουμε πράγματα που είχα απορρίψει μετά βδελυγμίας στο παρελθόν. Το θέμα είναι μετά από τόσα χρόνια να μη χάνεται ο αλληλοσεβασμός, για να μη γίνεσαι νούμερο στα κανάλια, να τιμήσεις τα 20 χρόνια αγάπης και έρωτα και κυρίως να τιμήσεις τα παιδιά σου».

Ακόμα, ο Πέτρος Κωστόπουλος εξομολογείται ότι έχασε γνωστούς από δίπλα του, όχι φίλους και το βλέπει από τους γάμους και τα βαφτίσια που δεν τον καλούν άνθρωποι που τους είχε μέσα στο σπίτι του. Ωστόσο, τονίζει πως τα ‘χει «γραμμένα» τόσο εκείνος, όσο και η Τζένη Μπαλατσινού, καθώς τα βλέπει ως ξεσκαρτάρισμα. Όλη αυτή η δοκιμασία, σύμφωνα με τον ίδιο, τον έκανε πιο επιφυλακτικό και λιγότερο δοτικό με τους ανθρώπους εκτός οικογένειας. «Αν ξανακάνω μαγαζί, δεν θα είμαι το ίδιο αφεντικό. Με λέγατε “θειο” τότε στην ΙΜΑΚΟ κι αυτό γιατί ενδιαφερόμουν για τις ζωές σας. Αν ξαναέκανα σήμερα πάρτι στο σπίτι, οι μισοί καλεσμένοι δεν θα ήταν στη δουλειά μου. (…) Στην Ελλάδα έχουν φαλιρίσει 1.200.000 επιχειρήσεις, αλλά ο μόνος ένοχος φαίνεται πως είμαι εγώ.

Τέλος, σχετικά με το ρόλο της κατάθλιψης, ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά: «Αν έχεις μια ασθένεια θα πρέπει να το λες, είναι αγχολυτικό, στο λένε και οι γιατροί. Έτσι δείχνεις στον άλλο το πρόβλημα, αλλά και ο “μαλ@κας ο γνωστός”. (…) Κάποια στιγμή αντιστάθηκα, είπα: “Τέλος”. Έχω αισιοδοξία μέσα μου, αλλά έχω και ένα βάρος, θέλω να ‘μαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου. Ξέρεις τι θα ‘θελα πιο πολύ αυτή τη στιγμή. Να ξεχάσουν ότι υπάρχω. Για να κάνω τη δουλειά μου σωστά, δεν θέλω να με θυμάται κανένας. Η επωνυμία σού δίνει ένα καλό τραπέζι, καμιά γκόμενα, σου σβήνουν την κλήση», αναφέροντας παραδείγματα από κακώς κείμενα που του έχει συμβεί και καταλήγει: «Γι’ αυτό πλέον θα ήθελα να μην υπάρχω και ελπίζω και φέτος τον χειμώνα να εξατμιστώ, να μη χρειάζεται να μιλάω σε καμία κάμερα πια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *