Πέντε τρόποι για να λάμψετε τη νέα χρονιά στα social media - Mad TV
Mad Weekend

Πέντε τρόποι για να λάμψετε τη νέα χρονιά στα social media

Πέντε τρόποι για να λάμψετε τη νέα χρονιά στα social media

Με το αφεντικό και τους ανταγωνιστές σας και όλους τους υπόλοιπους να τσεκάρουν συνεχώς το προφίλ σας στο LinkedIn, τη σελίδα σας στο Facebook και τις αναρτήσεις σας στο Twitter, η πίεση για αυτό-προβολή μπορεί να είναι μεγάλη.

Όμως, παρά την πίεση να αναρτάτε και να τουϊτάρετε όσο περισσότερο μπορείτε, ποιος έχει το χρόνο να κάθεται στα κοινωνικά μέσα κάθε μέρα;

Στη Σύνοδο που διοργάνωσε το Fortune με τίτλο «Most Powerful Women – Η επόμενη γενιά», το πάνελ με τη συμμετοχή της Νικόλ Ουίλιαμς από τη LinkedIn και της Μπράντι Μπάρκερ από την Pramana Collective έδωσε συμβουλές σχετικά με την πιο αποτελεσματική χρήση των social media για την προώθηση του εαυτού σας.

Ιδού οι πέντε σημαντικότερες:

Να είστε παθιασμένοι ή να πείτε ψέματα

Πρέπει να είναι εμφανές στους άλλους ότι ενδιαφέρεστε για τη δουλειά σας και ασχολείστε με ζέση με αυτήν, τονίζει η Ουίλιαμς. Αν δεν αποπνέετε ειλικρινές πάθος για την εργασία σας και το τι κάνετε εκεί σε καθημερινή βάση, τότε κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί σας στα κοινωνικά μέσα. Σε περίπτωση που το πάθος σας για τη δουλειά έχει πάει περίπατο, οι επιλογές σας είναι δύο: βρείτε μια νέα δουλειά, ή πείτε ψέματα ότι είστε ενθουσιασμένοι με τη δουλειά σας.

Να είστε επιλεκτικοί

Δεν γίνεται να είστε ειδικοί στο καθετί. Την ίδια στιγμή, δεν έχετε το χρόνο να τουϊτάρετε και να ποστάρετε γύρω από δεκάδες διαφορετικά ζητήματα καθημερινά. Μια καλύτερη στρατηγική είναι να εστιάσετε σε ό,τι είναι πραγματικά σημαντικό για σας, λέει η Μπάρκερ. Επίσης, δεν χρειάζεται όλα τα θέματα που θίγετε να σχετίζονται με τη δουλειά. Στην πραγματικότητα, είναι καλό να δείξετε την ανθρώπινή σας πλευρά, επιδεικνύοντας τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας πέραν της δουλειάς.
Μιλήστε σε πρώτο ενικό

Ένα από τα πράγματα που απεχθάνεται η Ουίλιαμς στο LinkedIn είναι όταν οι άνθρωποι γράφουν τα προφίλ τους σε τρίτο ενικό. Ακούγεται τόσο απρόσωπο, λες και έχετε προσλάβει κάποιον για να γράψει το προφίλ για σας. Αντίθετα, η χρήση του πρώτου προσώπου κάνει το προφίλ πολύ πιο ανθρώπινο και δείχνει στον αναγνώστη ότι έχετε πραγματική σύνδεση με τη δουλειά σας.

Πείτε μια ιστορία

Οι άνθρωποι λατρεύουν να λένε και να ακούνε ιστορίες, επισημαίνει η Μπάρκερ. Ξεκινήστε απ’ αυτό το δεδομένο και εφαρμόστε το σαν αρχή στα κοινωνικά μέσα. Μια ανάρτηση στο ιστολόγιό σας, για παράδειγμα, θα είναι σίγουρα καλύτερη αν περιέχει γεγονότα της πραγματικής ζωής, ενώ και τα πιο ενδιαφέροντα tweet είναι εκείνα που εντάσσονται σε ένα πλαίσιο της ζωής σας, και δεν περιέχουν απλώς συνδέσμους και επικεφαλίδες.

Μην υποτιμάτε τα επιτεύγματά σας

Αυτό είναι πραγματικά δύσκολο, και ειδικά για μια γυναίκα, λέει η Μπάρκερ, αλλά και πολύ σημαντικό. Δείξτε τα κατορθώματά σας σε όλη τους την κλίμακα. Οι γυναίκες συχνά έχουν την τάση να υποβιβάζουν τη συμβολή τους σε ένα πρότζεκτ και να μην επιδεικνύουν το σύνολο των ηγετικών τους ικανοτήτων. Κι όμως μόνο εσείς ξέρετε, καλύτερα απ’ τον καθένα, το πραγματικό εύρος των δυνατοτήτων και των επιτευγμάτων σας σ’ έναν κλάδο.

πηγή

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Mad Weekend

Mad Radio Superstar Weekends

Mad Radio Superstar Weekends

Asteropi ChainaFebruary 11, 2020

10 γλυκά που δεν σου πάει η καρδιά να τα φας!

Evangelos GiannopoulosJune 10, 2016

Viral: Lamborghini 300.000 λιρών παίρνει φωτιά στη μέση του δρόμου!

Evangelos GiannopoulosMay 5, 2016

Το ζεϊμπέκικο του Παντελίδη που έμεινε στην ιστορία

Evangelos GiannopoulosFebruary 18, 2016

Πως θα ήταν το “Harry Potter” αν ήταν εφηβική ρομαντική κομεντί! Τέλειο video

SpirosJanuary 22, 2016

Τα καλά του photoshop: Πως θα ήταν οι διάσημες σταρ με …παραπανίσια κιλά και ψωμάκια

Evangelos GiannopoulosJanuary 22, 2016

5 μικρά πραγματάκια που θα σε βοηθήσουν να ξυπνάς το πρωί πιο εύκολα!

Evangelos GiannopoulosNovember 25, 2015

Τρελό γέλιο: Γι’αυτό οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες!

Evangelos GiannopoulosNovember 24, 2015

Σε αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να απαγορευτεί για πάντα η είσοδος σε αεροπλάνο!

Evangelos GiannopoulosNovember 24, 2015