ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ Vol.2

Το Flix.gr και το Groopio.com σε συνεργασία με την Stefi & Lynx Productions και τον κινηματογράφο Δαναό παρουσιάζουν το:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ε.Δ.Ω.!

Το Σάββατο 12 και την Κυριακή 12 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα το 2ο Φεστιβάλ Εναλλακτικής Χρηματοδότησης, «Πάρε-Δώσε» στο E.Δ.Ω (Προφήτου Δανιήλ 18, Κεραμεικός). Εάν θες να γνωρίσεις από κοντά τα επόμενα ελληνικά κινηματογραφικά αριστουργήματα και να βοηθήσεις το καλύτερη ταινία να κερδίσει τη χρηματοδότησή της, δώσε και συ το «παρών»!

Πώς λειτουργεί το Φεστιβάλ «Πάρε-δώσε»;

Στο φεστιβάλ θα παρουσιαστεί μια ποικιλία από μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες που αναζητούν τη χρηματοδότηση τους. Ο δημιουργός κάθε ταινίες μέσα από το δικό του stand θα παρουσιάσει την ιδέα του στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Κάθε stand διαθέτει και μία κάλπη, στην οποία το κοινό ψηφίζει με μάρκες την ταινία που του άρεσε περισσότερο. Κάθε μάρκα αντιστοιχεί σε 1 ευρώ και αγοράζονται κατά την είσοδο στο χώρο του event. Παράλληλα κάθε ταινία έχει ανεβάσει και online καμπάνια στο groopio.com όπου και προσπαθεί να φτάσει τον στόχο της. Η ταινία που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα από τη διαδικτυακή της καμπανιά στο groopio.com, αλλά και τις περισσότερες ψήφους του κοινού κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ανακηρύσσεται νικήτρια και κερδίζει όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις ψήφους – εισόδους αλλα και τις υπόλοιπες παροχές που της παρέχονται από τους διοργανωτές. Αναλυτικότερα θα έχει στη διάθεσή του φωτιστικό εξοπλισμό από την Stefi & Lynx Productions, μακενιστικά από την Stefi & Lynx Productions, post production στην Stefi & Lynx Productions από χειριστή της νικήτριας ταινίας, καθώς και την ευκαιρία να δει την ταινία να προβάλλεται στον κινηματογράφο Δαναό (Λ. Κηφισίας 109, Αθήνα). Το «Πάρε-Δώσε Vol 1», το πρώτο φεστιβάλ εναλλακτικής χρηματοδότησης, διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 26-27 Ιανουαρίου 2013 και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς ο νικητής του συγκέντρωσε το ποσό των 3.023 ευρώ για τη χρηματοδότηση της ιδέας του.

Παράλληλες δραστηριότητες

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν και σε διάφορες άλλες δράσεις και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως workshop σχετικά με το crowdfunding στο κινηματογράφο αλλά και συναυλία.

Η ψηφοφορία

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 22.00 θα κλείσουν οι κάλπες και θα αρχίσει η καταμέτρηση των ψήφων και στις 22.05 θα αρχίσουν να βγαίνουν τα πρώτα «exit polls» για το νικητή! Η ταινία που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα από τη διαδικτυακή της καμπανιά στο groopio.com, αλλά και τις περισσότερες ψήφους του κοινού κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ανακηρύσσεται νικήτρια και κερδίζει όλα τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις ψήφους-εισόδους, αλλά και όλες τις άλλες παροχές που αναφέρθηκαν παραπάνω για την πραγματοποίησή της.

Ωράριο:

Ημερομηνίες και ώρες λειτουργίας «Πάρε-Δώσε» και της ψηφοφορίας: Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου 12:00-22:00
Λήξη ψηφοφορίας : Κυριακή 13 Οκτωβρίου 22:00
Ανάδειξη Νικητή: Κυριακή 13 Οκτωβρίου 23:00

Location: Ε.Δ.Ω, Προφήτου Δανιήλ 18, Κεραμεικός (www.e-d-w.gr)

Είσοδος: 1 Ευρώ. Κάθε επισκέπτης του φεστιβάλ έχει τη δυνατότητα να αγοράσει όσες εισόδους του 1 ευρώ επιθυμεί και έτσι αποκτά τη δυνατότητα να ψηφίσει παραπάνω από μία φορές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *