Παραιτήθηκε ο Steve Jobs από CEO της Apple

Την παραίτησή του, με άμεση ισχύ, από τη διοίκηση της Apple ανακοίνωσε ο Steve Jobs. Ο Jobs ανέφερε πως αποχωρεί μη μπορώντας πλέον να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, προκαλώντας ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του.

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον τεχνολογικό κολοσσό θα αναλάβει ο Tim Cook, το μέχρι πρότινος νούμερο 2 στη διοίκηση της Apple. Ο Cook αντικαθιστούσε ουσιαστικά τον 56χρονο Jobs ήδη από τις 17 Ιανουάριου, όταν ο τελευταίος είχε πάρει αναρρωτική άδεια.

O Jobs, γνωστός τόσο για την ιδιοφυία του και το δύσκολο του χαρακτήρα του όσο και την “δεσποτική”, κατά πολλούς, ηγεσία του που έκανε την Apple μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, παλεύει με τον καρκίνο και συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και μετά την μεταμόσχευση ήπατος στην οποία έχει υποβληθεί.

Πάντοτε έλεγα πως εάν κάποια ημέρα δεν μπορούσα να αντεπεξέλθω στα καθήκοντά μου, θα ήμουν ο πρώτος που θα το ομολούσα” ανέφερε στη σύντομή ανακοίνωσή του ο Jobs, λέγοντας “πως, δυστυχώς, η ημέρα αυτή έφτασε“.

Η δήλωση όμως, που δεν ανέφερε ουσιαστικά τίποτε για την κατάσταση της υγείας του, έχει προκαλέσει ανησυχία και εικασίες μέσα στους “iFans“.

Πηγή: in.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *