Οι σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ βράβευσαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος βραβεύτηκε από τους σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ για το φιλάνθρωπο έργο της Εκκλησίας και για το προσωπικό εξαίρετο έργο που έχει διατελέσει ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, το οποίο διαπνέεται από το πνεύμα του Εθελοντισμού

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο της Ημερίδας με θέμα: «Εκκλησία & Παιδεία, υπέρμαχοι του Εθελοντισμού», την οποία διοργάνωσαν οι Τομείς Κοινωνικών Επιστημών του ΙΕΚ ΞΥΝΗ και του MEDITERRANEAN COLLEGE.

Διακατεχόμενος από τις αρετές της πραότητας και της ταπεινοφροσύνης, βασικές αρετές της Χριστιανικής Πίστης που δίδαξε ο Θεάνθρωπος Χριστός, ο Μακαριώτατος παρέλαβε από τον πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλή Ξυνή, τιμητική πλακέτα εκ μέρους των χιλιάδων σπουδαστών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, οι οποίοι με τη μαζική παρουσία τους στην Ημερίδα έδωσαν την πραγματική διάσταση της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Σε ερώτηση των τηλεοπτικών ΜΜΕ που κάλυψαν την Ημερίδα, για τη βράβευσή του από τους σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμος δήλωσε: «Το σημερινό βραβείο ανήκει σε όλους όσους εργάζονται για να υλοποιηθεί το έργο της Εκκλησίας. Ομολογουμένως συγκινήθηκα σήμερα και θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Ξυνή και τους συνεργάτες του, και ιδίως αυτήν τη θερμή νεολαία για το θέμα που επέλεξαν να αναδείξουν και απασχολεί τη σημερινή ημερίδα».

Τη ζωτική αξία του Εθελοντισμού καθώς και την ανάγκη ανάδειξης και καλλιέργειάς του από τους 2 βασικούς του πυλώνες, την Εκκλησία και την Παιδεία, υπογράμμισε ακολούθως σε τηλεοπτική δήλωσή του και ο καθηγητής και πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σοφοκλής Ξυνής:
«Ο Εθελοντισμός είναι ένας θεσμός που συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Το νέο σύνθημα που είναι επιτακτικό ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή της κρίσης είναι: Εθελοντισμός & Νέοι».

Στην Ημερίδα «Εκκλησία και Παιδεία, Υπέρμαχοι του Εθελοντισμού», την οποία συντόνισε ο πολιτικός επιστήμων, αρθρογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, συμμετείχαν ως βασικοί ομιλητές, πατέρες της Εκκλησίας με μείζον εθελοντικό έργο στο ενεργητικό τους, όπως ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός, ο οποίος έδωσε έμφαση στις «Προϋποθέσεις του εθελοντικού έργου της Εκκλησίας», και ο πατήρ Ευάγγελος Παπανικολάου, ο οποίος μίλησε για την «Εθελοντική δράση της Εκκλησίας μέσα από την υγεία». Εξάλλου, φως στον καίριας σημασίας ρόλο της Παιδείας στην εθελοντική προσφορά έριξε με την εισήγησή του ο γνωστός δημοσιογράφος, ιστορικός και πρώην βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ η κα. Γιώτα Ηλιού, δημοσιογράφος στον ALPHA 989, εστίασε την ομιλία της στο ερώτημα κατά πόσο τα ΜΜΕ προάγουν την εθελοντική δράση.

Στην ημερίδα -η οποία πραγματοποιήθηκε μια συμβολική ημέρα για την Εκκλησία και την Παιδεία, ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, των Τριών Οικουμενικών Δασκάλων που ενσαρκώνουν τον αρμονικό συνδυασμό ανθρώπινης γνώσης και Χριστιανικής Πίστης- ανακοινώθηκαν επισήμως τα αποτελέσματα της έρευνας με θέμα «Εθελοντισμός και Νέοι», την οποία διενήργησαν οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ και του MEDITERRANEAN COLLEGE σε Αττική και Θεσσαλονίκη, σε δείγμα 1.800 νέων ηλικίας 18-25, από την 1η Νοεμβρίου 2013 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013.

Δείτε τα σχετικά τηλεοπτικά ρεπορτάζ από την ημερίδα:
http://www.youtube.com/watch?v=xsgpweY1K04 / http://youtu.be/cqyPNRRcWCg

Και την έρευνα των σπουδαστών του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ:
http://www.iek-xini.edu.gr/kentro-typoy/item/2095-ethelontismos-neoi-omilos-xini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *